изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:24 EEST
ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ: "ЕВРОРОМА" ПОДГОТВЯ НАЦИОНАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА    
Новини

На 10 декември още две известни български имена ще влязат в ръководството на ПД "Евророма". Най-известните членове на "Евророма" - Азис, Деси Слава, Анелия, Софи Маринова и други. Азис е почетен председател на комисията по култура към Националния съвет на партията. Новият областен председател на партията е Невин Демир, която бе избрана единодушно



Национална образователна програма за привличане на децата в училище подготвя ПД “Евророма”. Тя е на стойност 210 милиона долара. Парите осигурява световна финансова институция, чието име ще стане известно на 1 юни 2005 година, съобщи на пресконференция в петък в Добрич лидерът на политическото движение Цветелин Кънчев.

По принцип програмата е за ромските деца и ще стартира през новата учебна година. Според нея родителите на децата с оценки между 4 и 5 ще вземат половината от социалната надбавка, която държавата им дава, а при успех между 5 и 6 - 70 % от нея. Пълните отличници ще получават 100 %. За студенти с успех над 5 ще се плаща семестърът и евентуално стипендия около размера на минималната работна заплата. В класове, в които има над 30 % ромски деца, програмата ще обхване и другите социално слаби ученици.

Програмата предвижда да се дават учебници за ползване и помагала, след което децата ще ги връщат. До 1 март общинските структури на "Евророма" ще оформят списъци с данните на децата. "Програмата е пари срещу образование и това е чисто човешки мотив", каза Цветелин Кънчев. Той гостува на отчетно-изборна областна конференция на ПД “Евророма”, на която присъстваха делегати от всички общини на територията на областта.

За областен председател на ПД “Евророма” единодушно бе избрана Невин Демир Сали от Добрич. Нейни заместници станаха Йорданка Георгиева Димова, която е и председател на Женския областен клуб на ПД “Евророма”. Тя има медицинско полувисше образование и висше – специалност “Социални дейности”. Есенгюл Исмет Ахмед стана председател на Младежкия клуб за областта. Тя е първокурсничка в Шуменския университет, специалност “Туризъм”. Другите заместници са Енчо Станчев Станчев и Арбен Алит Ахмед. За заместник-областен председател бе издигната кандидатурата на Живко Живков Стоянов, който е общински съветник в Община Тервел от партията на Недим Генчев. Стоянов си направи самоотвод, но попълни заявление за членство в ПД “Евророма” . Председател на Областния контролен съвет стана Йовко Кирилов Йорданов. За негови заместници бяха избрани 6-има представители от различни общини. Жасмина Сашева Башева е новият областен секретар на ПД “Евророма”.

Председател на ПД “Евророма” в община Добрич е Илия Илиев – преподавател в Педагогическия колеж към Шуменския университет.

"Добрич, Силистра и Разград бяха регионите, в които не е работено. Няма нищо свършено, освен подкрепата за кмета Детелина Николова. Не съм доволен от работата на досегашния областен председател Донка Иванова", категоричен бе Цветелин Кънчев. На срещата с медиите в Добрич бе и Юлияна Кънчева - член на политическия съвет на "Евророма".

НДТ

 


Сходни връзки

ЦВЕТЕЛИН КЪНЧЕВ: "ЕВРОРОМА" ПОДГОТВЯ НАЦИОНАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди