изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 14:02 EEST
Investor.bg: Китайските туристи превземат Европа    
КитайОбщо 42 млрд. долара са похарчили китайците за туризъм в Европа през 2003 г.

С либерализирането на визовия режим за китайски граждани броят на китайските туристи в Париж се е покачил с 40% за година. “Ni hao”, което означава “добър ден” на китайски, звучи в много хотели във френската столица, коментира френското радио Europe1.

Това е така, тъй като Париж е любимата дестинация на китайските туристи, пристигащи на цели рояци, откакто Пекин улесни процедурите по издаване на визи.

Организирано пътуване на китайските туристи, което включва посещението на 11 страни за 15 дни, излиза по около 1500 евро на човек.

В момента китайците представляват 10% от посетителите на Айфеловата кула, а сред клиентелата на Галери Лафайет те се нареждат на първо място пред японците и американците.

Средно един китайски турист харчи по време на престоя си в Европа приблизително по 430 евро, което е повече от американците, които за същия период от време харчат 350 евро. За 2003 г. китайските туристи са похарчили общо в Европа 42 млрд. долара, което се равнява на общите приходи на Франция от туризъм.

Според министерството на туризма на Франция тази тенденция на растеж на туристите ще продължи, като очакванията са до четири години броят им да се удвои, а в доста далечно бъдеще до 2020 г. техният брой да стигне до 100 млн. туристи от Китай на година.

 


Сходни връзки

Investor.bg: Китайските туристи превземат Европа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди