изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:07 EEST
ИДЕЯТА ЗА ON-LINE ДНЕВНИЦИ ОБМИСЛЯТ В ЕГ    
Образование

Вчера ученици заеха ръководните постове в гимназията. На 12-окласничката Валерия Георгиева, която бе директор, се наложи да се справя със сигнал за бомба



7 декември си беше на пръв поглед напълно обикновен ден в Езикова гимназия "Гео Милев". "Ау, какви задачи дадоха на контролното" - още по-нормални коментари в междучасието от групичка ученици, които развълнувано обсъждаха как са се справили с математиката.

Всъщност обаче, ситуацията вчера беше малко по-необикновена. Защото ръководенето на учебното заведение бе поверено в ръцете на ученици. На директорския пост, например, бе Валерия Георгиева от 12 "г" клас. Нейни заместници бяха Емил Димитров /12 "б" клас/ и Мартина Живкова /11 клас/. Педагогическият съветник бе ученик от осми клас, а класни ръководители - отговорниците на съответните класове.

"Да си директор на гимназията е изключително отговорно" - сподели пред НДТ Валерия в ранния следобед /малко след 13 ч./, когато вече й се беше наложило да се справи с немалко директорски задачи. А именно - да разреши поставянето на плакат на таблото с обявите, да отговаря на многобройните телефонни обаждания, да обработва документи и т.н. "Много добре се справи. Още повече, че сутринта се струпаха доста задачи" - похвали я Милена Иванова, която по принцип е директор на гимназията, но не и вчера. И точно в ранния следобед Валерия имаше възможността още веднъж да се убеди, че да си директор не е никак лесно. Това стана, след като на вратата се почука и двама любезни полицаи обявиха, че е получен сигнал за бомба. И то не на шега - а напълно сериозно. Впоследствие от РДВР съобщиха, че сигналът е подаден на служебен телефон в полицията в 13.20 ч. "Сега трябва всички да излязат, за да се провери сградата. После ще решим какво ще правим" - каза Валерия Георгиева, която напълно запази самообладание.

Всъщност, размяната на ролите в Езиковата гимназия премина под знака на Деня на ученическото самоуправление. По този повод бе организиран и "Хайд парк", като във времето между 12 и 14 ч. пред училището бе поставен микрофон, на който всеки да си каже каквото му е на сърцето и душата.

А че Езиковата гимназия е училище, в което непрекъснато се случва нещо интересно, потвърждава и фактът, че се обмисля идеята за създаването на on-line дневници. НДТ научи, че добричлията Мариян Маринов, който е студент по "Информатика" в София, е предложил да актуализира сайта на гимназията. Така хрумнала възможността в него да се публикуват и оценките на учениците, но идеята е все още в сферата на вероятностите.

 


Сходни връзки

ИДЕЯТА ЗА ON-LINE ДНЕВНИЦИ ОБМИСЛЯТ В ЕГ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ИДЕЯТА ЗА ON-LINE ДНЕВНИЦИ ОБМИСЛЯТ В ЕГ
Автор: Anonymous да 2004-12-08 @ 21:29 EET
на мен лично идеята ми допада,но не вярвам да има голям отклик от останалите ученици ,аз съм 12 клас в ег добре ще е за гимназията като цяло да има такава придобивка


Косио w3r

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.29 секунди