изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:48 EET
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност

Бюлетин на МВР 0т 8 декември



София. Скандал между група мъже в столичния кв. Бункера прераснал в побой, при който 36-годишен столичанин бил ударен по главата с брадва. Пострадалият е откаран в института “Пирогов”, където му е оказана помощ и е освободен. Служители на Шесто РПУ и автопатрул на моторизираната група “Сигма” са установили, че кървавият инцидент е предизвикан от криминално проявените братя Н.И. /38 г./ и Г.И./42 г./, живеещи в квартала. Те са задържани за 24 часа в полицейския арест. По случая е образувано предварително производство, двамата братя са предадени на следствените органи.
Бързо полицейско производство по чл. 408 Б от НПК е образувано срещу криминално проявения П.А./43 г./, осъждан, живеещ  на ул. “Суходолска”, който нападнал софиянка в района на гара “Подуяне” и насила й отнел чанта с документи и вещи. След задържане за 24 часа в ареста на Пето РПУ, на грабителя е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция”. Бързо полицейско производство е образувано и срещу известните на полицията В.П./27 г./ и В.В./29 г./, които направили опит за противозаконно отнемане на лека кола “Пежо 205”, паркирана до кооперация в ж.к.”Младост-2” и са заловени на местопрестъплението от патрул на моторизирана група “Сигма” в 1 часа през нощта. След задържане за 24 часа  арестът им в Седмо РПУ е удължен с нови 72 часа с прокурорско разпореждане.
Служители на Икономическа полиция при Пето РПУ разкриха измами след подадена жалба от жителка на Перник. Известният на полицията А.И./33 г./, управител на столична фирма, отмъкнал 4200 лева от жена с обещанието да й  “съдейства” за по-бързото уреждане на документите за българско гражданство на нейна близка. За измамата е заведена преписка в РПУ, а материалите по случая са изпратени в СРП за образуване на наказателно производство срещу А. И. Полицаите изясняват дали в офиса на въпросната фирма не са залагани и други подобни капани за лековерни граждани.
Ловък крадец, който използвал подбрани ключове за жилища, като се вмъквал в тях и през незатворени врати, бе заловен от служители на Девето РПУ. Зависимият от наркотици И.Л., криминално проявен, от с. Драгичево отмъкнал 200 лева, 150 долара, златни и сребърни накити от апартаменти в ж.к.”Люлин”, след което продал украшенията на таксиметрови шофьори в района на Централна гара. Крадецът е задържан за 24 часа в ареста на РПУ, а материалите за извършеното от него са докладвани на следствените органи.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани 16 криминални престъпления. Жител на с. Световрачане е ограбен в ж.к.”Люлин”, като принудително се разделил с документи и дребна сума. Извършените четири взломни кражби са от офиси на фирми на ул.”Хан Омуртаг”, в ж.к. “Илинден”, на ул.”Гурко” и в ж.к. “Св. Троица”, откъдето са отмъкнати компютри, пари, валута, фирмени документи и др. След умишлен палеж на апартамент в ж.к. “Толстой” изгоря имущество на 40-годишния собственик.

Враца. Изнудвач бе разкрит след навреме подаден сигнал от потърпевшия и с бързата намеса на полицията.  Около  21.30 часа снощи 46-годишен врачанин се оплакал в РПУ, че малко преди това бил спрян принудително на пътя между селата Оходен и Баница. Човекът карал буса си “Форд Транзит”, когато видял пътуващият пред него “Ситроен” да включва аварийни светлини и да намалява скоростта. Спрял и той зад колата, от която слезли двама непознати и му казали, че са били засечени, а заради спирането по автомобила им имало драскотини от крайпътните храсти. След кратък спор шофьорът на “одраскания“ автомобил се пресегнал към седалката на буса, взел си като “компенсация” за щетите мобилен телефон ”Нокиа” и потеглил към града. За броени часове е установен-това е Л. А. /20 г./ , жител на града. Телефонът е иззет и върнат на собственика. По случая е образувано дознание.

Пловдив. Апаши приложили вчера класически способ за измама  и успели да отнемат от пловдивчанин сериозна сума. На шофьора на лека кола “Ситроен” се наложило да демонтира задна гума. Докато се суетял край паркирания на ул. “Родопи” автомобил, ловки грабители отмъкнали от купето на колата 3600 лева.
Незадействано запалително устройство е намерено тази сутрин в кафене в Пловдив. В 8.15 часа е получен сигнал във Второ РПУ, че във  “Флаш хай” на ул.”Патриарх Евтимий” са били открити две бутилки със запалима течност с прикрепен към тях  часовников механизъм, който е трябвало да задейства самоделката в 5 часа. Устройството е намерено от служител на заведението.  Работата по случая продължава- информират от РДВР.

НСГП. Главен сержант от РГС-Аерогари е освободен от длъжност със заповед на директора на националната служба ген. В.Григоров Дисциплинарното наказание “уволнение” е наложено на старши граничния полицай от ГКПП-Аерогара-Бургас Велислав  В. Милин заради пътно-транспортно произшествие след употреба на алкохол. На 14 септември около 18.45 часа той шофирал “Деу Рейсър” на път за Бургас, когато катастрофирал в еластичната преграда край платното, а след удара колата се преобърнала и излязла от лентата за движение. Взетата по-късно кръвна проба показала 2.34% алкохолно съдържание. Главен сержант Милин е уволнен за поведение, уронващо престижа на службата.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди