изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБюлетин на МВР от 9 декември

София. През последните три дни за различни престъпления в столичните районни управления са образувани 12 бързи полицейски производства. При тези случаи извършителите са заловени на местопроизшествието или близо до него непосредствено след кримидеянието. Във вторник около 18.30 часа, на ул.”Зайер”, патрулиращи полицаи задържат Д.В./28/, известен на органите на реда, който нанесъл побой и заплашвал 16-годишна девойка, за да я склони към блудствени действия. Същата вечер екип на Пето РПУ арестувал 54-годишния В.Т. също известен на полицията, който вандалствал в заведение на ул.”Веслец”. Видимо пияният отправял заплахи и обиди към персонала и клиентите и дори стрелял с газов пистолет – за щастие, без да нарани никого. Обвинен е в хулиганство и му е наложена мярка “подписка”. В нетрезво състояние бил задържан сутринта и криминално проявения О.З./20/, когато заплашвал и ругаел продавачка на вестници на сергия в ж.к.”Люлин”. Той продължил обидите и заканите и към своевременно пристигналия на място полицейски автопатрул, но униформените му поставили белезници и го прибрали за 24 часа в полицейския арест на Девето РПУ. Двама шофьори, управлявали коли след употреба на спиртни напитки, също ще бъдат разследвани по бързата процедура. С 2,7 промила алкохол в кръвта на Никулден е задържан В.В., полицаи от Осмо РПУ спрели за проверка управлявания от него лек автомобил “Вартбург”. 2,7 промила е алкохолната концентрация в кръвта и на 63-годишния Н.М., когато полицейски екип го хванал в движение зад волана на личния “Фолксваген Голф”. Същия ден 21-годишна столичанка потърсила съдействие от служителите на реда, защото станала жертва на измама. Тя разказала, че близо до хотел “Плиска” платила 3 000 лева на две непознати жени, които обещали да развалят тегнещата над нея магия. Полицаи бързо влезли в дирите на мошеничките и ги заловили. Известните на полицията Й.Н./45/ от гр.Долни Дъбник и Г.Т./50/ от Костинброд са уличени в престъпление по чл.209 от НК. Наложена им е мярка “парична гаранция”.
РДВР-София. В РПУ-Сливница е образувано бързо полицейско производство срещу  33-годишен софиянец, който се държал грубо и арогантно с полицейски служители. Инцидентът се разиграл  на 7 декември късно вечерта. В районното управление било съобщено за леко пътно-транспортно произшествие между два автомобила на ул. “Паисий Хилендарски”. Пристигналите на място катаджии започнали документиране на инцидента. На задната седалка на една от колите седял мъж, който без причина започнал да обижда полицейските служители и да ги заплашва със саморазправа. След неизпълнение на полицейско разпореждане на софиянеца М.С. били поставени белезници и тъй като не могъл да представи документ за самоличност – бил отведен в районното за установяване на самоличността. Срещу него се води бързо полицейско производство по чл. 325 ал.2 от НК. Уведомена е Районна прокуратура-Сливница.
На 8 декември около 1.30 ч.  във фоайето на хотел “Рила” възникнал скандал между група младежи, дошли да празнуват студентския празник и охраната на хотела. Най-напред студентите, употребили голямо количество алкохол, се скарали  в магазин на хотела с продавачката. Тя поискала съдействие от охраната. Охранителите не успели да озаптят младежите и се наложила полицейска намеса. Малко преди да дойдат униформените полицаи, цивилен служител се опитал да помогне на охранителите. Студентите се държали безобразно и се нахвърлили върху него с обидни думи, а един от тях ударил служителя по гърба. В този момент пристигнали полицаи от РПУ-Самоков, изпратени със заповед за охрана на хотела по случай празника. На двама от агресивните младежи – Ф.Ф. /23 г./  и Т.Й. /24 г./ били поставени белезници. Ф.Ф., който ударил цивилния полицай и отправил обидни думи и ругатни по адрес на МВР, бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Обстоятелствата по инцидента се изясняват . По случая ще бъде образувано следствено дело.
Стара Загора. На 8 декември около 10 часа в с.Малко Дряново, общ.Чирпан е възникнал пожар в стопанска постройка, собственост на земеделска кооперация “Роза”. Един противопожарен автомобил и четирима огнеборци от  РС ПАБ-Чирпан са участвали в гасненето на пожара. Изгорели са 300кв.м. покривна конструкция. Пожарникарите са успели да спасят 600 кв.м. от покрива, 8 кубика дърва, 2 тона гранулиран фураж и др. Пожарът е ликвидиран в 13.30 часа. По първоначални данни причината за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди, уточняват от регионалната дирекция.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди