изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:46 EEST
Румъния завърши преговорите за присъединяване към ЕС    
НовиниОчаква се идната седмица лидерите на Европейския съюз да гарантират членството на България и Румъния от 1 януари 2007 г.

Късно снощи Румъния завърши преговорите за присъединяване към Европейския съюз, но при по-сурови условия отколкото България или която и да е друга страна от първия кръг присъединили се. Очаква се с това свое политическо решение идната седмица лидерите на Европейския съюз да гарантират членството на България и Румъния от 1 януари 2007 година.

Вчера в Брюксел европейските дипломати наложиха по-строги условия на наблюдение по 11 важни направления - от държавните субсидии в стоманодобива до борбата с корупцията и затягането на граничния контрол.

Посланиците на страните от Европейския съюз се споразумяха да обявят официално приключването на преговорите във вторник. При положение, че Румъния приеме условията, споразумението може да бъде одобрено на срещата на лидерите от Европейския съюз идната седмица, което ще позволи на Букурещ да се присъедини заедно със София през 2007 или най-късно през 2008 година, коментира агенция "Ройтерс".

Ако мнозинството правителства в Европейския съюз не са доволни от напредъка, те могат да отложат присъединяването на Румъния до 2008-ма. За България такова отлагане ще е възможно само ако всички членки на Европейския съюз поставят такова искане с единодушие и при извънредни обстоятелства.

Румънският външен министър Мирча Джеоана коментира пред Би Би Си, че това е исторически ден за Румъния, която е сериозен играч, заинтересован да поправи онези неща, които още не са такива, каквито трябва да бъдат. http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Румъния завърши преговорите за присъединяване към ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди