изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:48 EEST
ПЪРВИ МЕЖДУРАНОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ "БАЛФЕСТ"    
Култура

"ЦЕНАТА НА ПТИЦИТЕ" СПЕЧЕЛИ ГОЛЯМАТА НАГРАДА "CAMERA VERITAS"



Боряна БОЖИДАРОВА: Филмът “Цената на птиците” на Красимир Симеонов и Албена Пунева, копродукция на БНТ и продуцентска къща SVIDAS, спечели голямата награда “Camera veritas” на първия международен филмов фестивал за документални филми “Балфест” – 2004, който се проведе от 3 декември до 5 декември в "Двореца" – Балчик. Специалната награда на журито се присъди на Елена Йончева за филма “Северна Корея в ерата чучхе”. Призът за операторско майсторство и за умело използване на скрита камера “Без дубъл” бе даден на операторите Ярослав Ячев и колектив за филма “Цената на птиците” и Пламен Герасимов за филма “Северна Корея в ерата на чучхе”. Награда за репортаж от гореща точка на събитията се присъди на Валери Маринов от БиТиВи за репортажа “Беслан:последващи трусове”.

На фестивала бяха връчени 13 отличия от общо 54 филма, 11 от които чуждестранни. Наградата на фондация “Помогни на нуждаещите се”, която организира фестивала, спечели филма “Каракас, картини и куршуми” с автор Петя Тетевенска, БНТ. От името на Община Балчик бяха излъчени две награди – филма за банатските българи “Хайде да се съберем българи, които се наричаме” на Перку Ранков от Румъния, а за принос към цялостното звучене се присъди на клипа “Бежанци” и народната певица Елена Чаушева. Отличието за дебют спечелиха възпитаници на Професионална гимназия за електроника и филма “Свърши се”.

Първото издание на фестивала за документални филми “Балфест” премина под надслов “Изкуство – да! Насилие и тероризъм – не!”. Следващото му издание ще се организира отново в Балчик през месец октомври 2005 година.

 


Сходни връзки

ПЪРВИ МЕЖДУРАНОДЕН ФЕСТИВАЛ ЗА ДОКУМЕНТАЛНИ ФИЛМИ "БАЛФЕСТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди