изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:47 EEST
ММС организира програма за безплатно спортуване на учениците през ваканцията    
СпортЗа четвърта поредна година Министерството на младежта и спорта организира "Спортна коледна ваканция - зима".

За четвърта поредна година Министерството на младежта и спорта организира "Спортна коледна ваканция - зима". Програмата предоставя възможност на учениците да спортуват безплатно, само срещу лична карта, на спортните площадки и съоръжения, басейни, физкултурни салони по време на ваканционните дни. Тя е част от реализирането на проекта на ММС "Спортът в свободното време - средство за борба срещу негативните процеси в обществото".
Поради огромния интерес на учениците, в проекта са включени и спортове, неизучавани в учебната програма и непознати за много от тях: стрелба с лък, спортна стрелба и др. Във връзка с повишената агресивност и насилие сред учениците, стрелкови клуб "Левски" в комплекс "Герена" ще организира и психологически тестове за участниците. Анализът от тях ще послужи за бъдещата възпитателна работа с подрастващите.
Най-голям е интересът на децата към колективните игри, в които нашите спортисти имат успехи - футбол /мини-футбол/, волейбол и баскетбол. Застъпени са и индивидуални спортове като тенис на маса, бадминтон, плуване, джудо и други.
В общините В. Търново, Благоевград, Разград, Смолян, Пазарджик, Перник и други са планирани туристически походи, пързаляне с шейни, ски и други разнообразни форми на туристическа дейност.
Във Враца и Плевен, където има силно развити спортномедицински центрове, организаторите са предоставили възможност на ученици с гръбначни изкривявания, белодробни и други заболявания, да се занимават под прекия контрол на лекарски екипи със спортове, съобразени със съответната категория заболявания.
В Добрич от 24 до 31 декември 2004 година ще се спортува в залите на УСШ и "Добротица". Учениците могат да спортуват и след Нова година - от 2 до 4 януари 2005 година.
За спортните занимания са осигурени опитни треньори и медицински лица.
За повече информация можете да позвъните на телефони: 02 930 06 89 и 02 930 05 60.

 

 


Сходни връзки

ММС организира програма за безплатно спортуване на учениците през ваканцията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди