изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:31 EET
Гроздан Грозданов спечели открития турнир в Добрич    
Спорт12 от първите 16 състезатели на България си оспорваха призовите места в УСШ

Руслан ЙОРДАНОВ
Републиканският шампион по тенис на маса на България Гроздан Грозданов от столичния клуб "Сити Марк" стана победител в седмия национален открит турнир "Добрич 2004", организиран от "Дама купа". На финала Грозданов убедително се наложи над своя съотборник Кирил Попов с 3:1.  В срещата за 3-4 място Владислав Танчев от ЦСКА трудно надделя с 4:3 гейма над Станислав Иванов от "Роса" /Попово/. Общо 38 души от цялата страна се включиха в личния шампионат. Впечатление прави, че дванайсет от първата шестнайсетица на страната са дошли до Добрич, за да участват в престижната надпревара. Състезателите бяха разделени в предварителни групи от по 4-5 души. Те спореха по системата "всеки срещу всеки". Първите двама добиваха право да продължат за следващата фаза на турнира, където бе включено правилото за елиминиране. На четвъртфиналите Цветомир Цонев от Добрич, но състезаващ се за "Роса", отстъпи на вицешампиона Кирил Попов. Другият наш съгражданин Радослав Камберов от "Корабостроител 92" бе отстранен от Владислав Танчев.
Интересни двубои предложи и турнирът по двойки, в който се включиха 17 тандема. На финала Грозданов-Попов от "Сити Марк" победиха изненадата на турнира Теодор Попов и Калоян Зашев от "Младост" /София/. На полуфиналите в оспорвана среща Попов-Зашев надиграха Станислав Иванов и Цветомир Цонев от "Роса". Иванов - Цонев отстъпиха и в малкия финал, където допуснаха поражение от Иван Аянски "Роса" - Радослав Камберов "Корабостроител '92".
15 любители на тениса от Варна, Шумен, София, Силистра, Добрич, Каварна и Балчик си оспорваха призовите места при ветераните от 35 до 50 години. В двубоя за първото място Златко Илиев от "Роко" Шумен" "излъга" своя съотборник Росен Рачев. Добрички бе малкият финал, в който Петрослав Николов от "ЕТНА" спечели над Красимир Георгиев. При ветераните над 50 години триумфира Кирил Илиев от Варна. Той надделя над Стоян Петков от Варна, а в срещата за 3-4 място генералният секретар на БФТМ Михаил Фролошки се наложи над Борислав Червенков от Балчик. Общо 7 души от София, Варна, Балчик и Каварна играха по системата "всеки срещу всеки", за да определят победителите в това състезание.
Голям бе интересът и към турнирите за ученици. При девойките Емилия Николова от София стана победителка. След нея се наредиха Жана Желева от Варна, Кристина Капитанова от Варна и Веселина Георгиева от Добрич. Добромир Денев от Дългопол спечели състезанието при юношите от 5 до 8 клас. Втори станаха Евгени Живков от Шумен и Явор Андреев също от Шумен. При по малките момчета се включиха 18 състезатели от Шумен, Дългопол, Варна и Добрич. Малко участници, но качествени, премериха сили при по-големите от 9 до 12 клас. На финала Николай Кателиев от Добрич победи Павел Георгиев. Трети се нареди Владимир Петров, следван от Мирослав Вълчев. Първите четирима са от Добрич, оставяйки след себе си представителите на Шумен.
Призьорите получиха купи, рекламни материали от ЗПАД "Алианц" и предметни награди от "Дама купа". Всички вкусиха от огромната торта на "Добруджански хляб" АД, на която бе нарисувана тенисмаса. Спомоществователи на силния турнир в Добрич тази година бяха "Албена" АД, "Добруджански хляб" АД, ЗПАД "Алианц България" и фирмите "Изида", "ЕТНА", "Панчатантра" и "Дама купа". Надпреварата се реализира с любезното домакинство на УСШ и ПМГ "Иван Вазов" и благодарение на невероятния ентусиазъм на Стефан Георгиев, който е главният "виновник" Добрич да събере елита на българския тенис.         
 


Сходни връзки

Гроздан Грозданов спечели открития турнир в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди