изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:09 EET
“Време”: Тренировъчни лагери на “Ал Кайда” в Македония    
По светаНяколко десетки уахабити-муджахидини, за които се смята, че са контролирани от “Ал Кайда”, се обучават и тренират в Македония.

Засега обаче не са известни целите на техните бъдещи нападения, смятат от американския Конгрес, пише македонският вестник “Време”. Това потвърждават и македонски разузнавачи, както и най-известните световни анализатори по въпросите на тероризма. МВР на Македония официално отказа да коментира тази информация с мотива, че става дума за разузнавателни данни. В последния си доклад председателят на комисията за борба с тероризма в Конгреса на САЩ Йозеф Бодански посочва, че “белите муджахидини” се обучават в Македония. Бодански, който е същевременно и редактор на най-влиятелното американско издание в областта на сигурността “Дифенс енф форин афеърс”, твърди, че за подготовката на муджахидините в Македония и в региона отговаря Мохамед ал Зауахири, брат на втория човек в “Ал Кайда” Айман ал Зауахири. “От средата на август 2003 г. ислямските фундаменталисти драстично активизираха дейността си на Балканите и по-специално в Босна, Санджак и в т.нар. албански земи /Албания, Косово, Северна Черна гора, Западна Македония и Северозападна Гърция – Епир/. “Ал Кайда” смята, че “белите дяволи” са много удобни за операции в Западна Европа и САЩ, тъй като са светли и лесно могат да се смесят с европейците”, пише Бодански в “Дифенс енф форин афеърс”. В този смисъл е и докладът на Бодански, който е приет от Конгреса. Информацията е на агенция БГНЕС.

BNR

 


Сходни връзки

“Време”: Тренировъчни лагери на “Ал Кайда” в Македония | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди