изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:30 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
НовиниБюлетин на МВР от 13 декември

София. Снощи в Девето РПУ е получен  сигнал за двама младежи, които продават наркотици в района  на ж.к. “Връбница”. В комплекса веднага е изпратен полицейски патрул, който в сладкарница залавя А.О./20 г./ и А.С./21 г./, неизвестни на МВР. В тях са намерени и иззети цигари с марихуана и машинка за навиване на цигари. Двамата са задържани за 24 часа в ареста на РПУ, работата по случая продължава. Патрул на Първо РПУ спира за проверка на ул. “Ат. Далчев” 23-годишния М.Д. от Велико Търново, у когото също е открит пакет с марихуана. Младежът е предаден на следствените органи, по случая е образувано следствено дело.
Служители на Пето РПУ заловиха грабителите М.А./18 г./, живеещ на ул. “Суходолска”, криминално проявен и непълнолетния му съучастник Б.Ч. /17 г./, известен на инспекторите от Детска педагогическа стая. Те нападнали в ж.к. “Хаджи Димитър” 45-годишна държавна служителка и след нанесен побой насила й отнели чанта с вещи, лични и служебни документи и 100 лева. Двамата са задържани в РПУ, материалите по случая са предадени на СРП с мнение за образуване на предварително производство. Грабител бе заловен и от служител на Девето РПУ. 20-годишният А.М., познат на органите на реда, жител на кв. “Филиповци” отнел мобилен телефон от столичанин на автобусна спирка в ж.к. “Люлин”. На А.М. е взета мярка за неотклонение “подписка”.
След подадена жалба от столичанин в ПУ”Кремиковци”- Пето РПУ за извършена кражба от автомобила му на бул. “Ботевградско шосе” и проведени бързи оперативно-издирвателни действия е заловен извършителят – известният на МВР А.И./39 г./, осъждан, жител на кв. “Хр. Ботев”. Той приложил изпитан номер-спукал задна гума на автомобила “Форд Ескорт” и докато водачът отстранявал повредата, успял да отмъкне от купето чантичка с фирмени документи и 1000 лева. Срещу крадеца е заведено дознание, взета му е мярка за неотклонение “подписка”. Полицейските служители изясняват и други негови подобни кражби, извършени в района. Бързо полицейско производство по чл.408Б от НПК бе образувано във Второ РПУ и срещу контрольора Й.А./37 г./ от Дупница, известен на МВР, осъждан, който се вмъкнал в къща в кв. “Орландовци” и откраднал радиокасетофон и DVD. Задържан е за 24 часа в ареста на РПУ, след което му е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
Сред регистрираните през денонощието от служители на СДВР и РПУ криминални деяния са взломна кражба от апартамент на ул. “Йоан Екзарх”, противозаконно отнемане на МПС и кражби от автомобили.

Пазарджик. 12-годишно момче е спряно от автопатрул докато карало харесана от него чужда “Мазда”. Вчера около 14ч. в РПУ-Пазарджик 36-годишният И.Т. от града заявява пред полицаите, че неизвестен автоапаш е отнел управлявания от него лек автомобил ”Мазда-323”. Малко по късно, около 19.50 часа, автопатрул на РПУ в града забелязва откраднатия автомобил и го спира. За изненада на служителите на закона се оказва, че “неизвестният извършител” в същност е 12-годишно момче от гр.Стара Загора. Малолетният “водач” ще изяснява пред полицаите предпочитанията си към чуждата кола.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди