изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:58 EET
БСП - С НАЙ-ГОЛЕМИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА НЕПЛАТЕНИ НАЕМИ В ДОБРИЧ    
НовиниСъдия-изпълнител ще описва имуществото на "Гергьовден" - също поради неплатен наем

През миналата седмица, по искане на кмета на Добрич Детелина Николова, бе извършена ревизия на клубната база, отдадена под наем на партии и политически движения, съобщи вчера на оперативка зам.-кметът по финансовите въпроси на община град Добрич Иван Колев. "С най-много неплатени наеми е БСП, която дължи 1859.23 лв. Другият длъжник е движение "Гергьовден", които имат неплатен наем в размер на 1148 лв. В тези суми не са включени лихвите и неустойките по договорите" - каза още И. Колев.
Движение "Гергьовден" ползва база на ул. "Хр. Смирненски" от 202 квадрата, като наемът на месец е в размер на 88.99 лв. "Многократно сме предупреждавали движението. Дължимата сума е за 13 месеца и затова заведохме дело в Районен съд Добрич, откъдето вече е образуван изпълнителен лист и днес вече съдия-изпълнител трябва да влезе в централата на "Гергьовден" за удовлетворяване на вземанията ни. Дължимата сума от БСП е за клубове "Дружба" 3 - 363.77 лв. за 11 месеца, по ул. "Цар Иван-Асен" 6 - 926.53 лв. за 11 месеца, ул. "Славянска" - 359.24 лв. за 7 месеца и ул. "Орфей" - 173.69 лв. за 11 месеца. Не виждам причина партиите да не могат да плащат наемите си, тъй като в клубовете голяма част от тях имат дейности, от които реализират приходи" - каза още И. Колев.
В наредба са определени зоните, в които са разположени базите и с решение на Общински съвет са определени цените. Общо четири са зоните, като наемите на кв. метър варират от 0.75 лв./кв.м за първа зона /това са масивни сгради/ до 0.19 лв. /кв. м в четвърта зона, добави още финансовият зам.-кмет. Общо 19 клуба от общинската собственост са предоставени под наем на различните  партии и организации в Добрич с решение 35-6/2001 г. на ОбС - Добрич, когато е правено разпределението на клубната база в града. "Законът за политическите партии ни дава също правото, ако в рамките на три месеца има неплатени наеми, да отнемем предоставената база. Досега общината не е прибягвала до тази крайна мярка. Имаме уверението на БСП - Добрич, след изпратено писмо до тях със задълженията им, че ще платят дължимото" - добави зам.-кметът Иван Колев.
 


Сходни връзки

БСП - С НАЙ-ГОЛЕМИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА НЕПЛАТЕНИ НАЕМИ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди