изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:36 EET
В ЕДНА ТРЕТА ОТ ПРЕГЛЕДАНИТЕ В БАЛЧИК ЖЕНИ БЯХА ОТКРИТИ БОЛЕСТИ НА ГЪРДАТА    
Здраве

Боряна БОЖИДАРОВА: От общо прегледани 342 жени за рак на гърдата в многопрофилната болница за активно лечение в Балчик у 109 от тях бяха открити болести на млечната жлеза.



Това обобщи началникът на Хирургично отделение към здравното заведение д-р Димов, след приключване на кампанията за борба с рака на гърдата в началото на декември. Тя бе удължена заради големия интерес. Според него това е тревожна цифра, затова всяка жена над 20-годишна възраст трябва да има предвид рака на гърдата като потенциална опасност за себе си. Основното предпазно средство срещу него е профилактиката и самоизследването  на гърдите, тъй като възникването му не може да се предотврати, но може да бъде открит по-рано и излекуван напълно. Статистиката сочи, че 72 от 100 000 жени се разболяват от рак на млечната жлеза у нас, а около 30 от тях умират. Жените над 40 години трябва да ходят при специалист всяка година, а да се изследват на мамограф през 1-3 години, припомни още д-р Димов.

За извършването на безплатните мамографски прегледи в Балчик в рамките на кампанията от община Балчик бяха отпуснати 1000 лв.

 


Сходни връзки

В ЕДНА ТРЕТА ОТ ПРЕГЛЕДАНИТЕ В БАЛЧИК ЖЕНИ БЯХА ОТКРИТИ БОЛЕСТИ НА ГЪРДАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди