изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:09 EEST
ТРИУМФ ЗА ТОДОРКА РУСЕВА В ПЛОВДИВ    
СпортСъстезателката на боксов клуб "Добрич" Тодорка Русева /на снимката/ спечели първо място в кат. до 66 кг на завършилия в Пловдив държавен личен и отборен шампионат за жени.

Състезателката на боксов клуб "Добрич" Тодорка Русева /на снимката/ спечели първо място в кат. до 66 кг на завършилия в Пловдив държавен личен и отборен шампионат за жени. На полуфиналите възпитаничката на Стефан Петков отстрани Елисавета Бонева от "Кико" /София/. На добруджанката й трябваха само няколко секунди, за да свали от ринга своята съперничка. В двубоя за първото място Русева срещна съпротивата на Наталия Банкова, но в крайна сметка триумфира след 28:18 точки. Наставникът на отбора Стефан Петков сподели, че е доволен от представянето и на Неджмие Хасан, която кръстоса ръкавици в надпреварата при 46-килограмовите. На четвъртфиналите Неджмие елиминира Руми Милкова, но след това отстъпи на Велина Монова от "Добруджа". "След първия рунд Неджмие имаше преднина от пет точки, ако бе спазила тактическите ми указания, то в края на срещата можеше да излезе и като победителка" - каза Петков. Той не е останал доволен от представянето на сестрата на Неджмие Хасан - Гюлфер, която е имала сили да се класира за полуфиналите, но e претърпяла поражение в четвъртфинална среща в кат. до 48 кг. Следващият кръг от ДЛОП е през март. Целта на клуб "Добрич" с президент Добри Йорданов е отново да има състезателки в призовата тройка.  Днес БФБ празнува 80 години от основаването си. Сред поканените на тържеството са треньорът Стефан Петков и бившият състезател Юлиян Строгов - участник на Олимпиадите в Барселона и Атланта и медалист от световни и европейски първенства. 
В шампионата са участвали 57 състезателки от 19 клуба.  Възпитаничката на Михаил Георгиев от боксов клуб "Добруджа Велина Монова игра финал в кат. до 46 кг. Монова стартира с победа на четвъртфиналите над Пончева от "Локомотив" /Пловдив/. След това надделя над Неждмие Хасан от "Добрич", а в двубоя за първото място отстъпи на Танева от Разград след 32:30 точки. В първия кръг загуби допуснаха другите две състезателки на "Добруджа" Светлана Каменова и Радостина Христова, които да известна степен бяха и ощетени от реферите. В отборното класиране съставът на "Добруджа" е шести.       
 


Сходни връзки

ТРИУМФ ЗА ТОДОРКА РУСЕВА В ПЛОВДИВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди