изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:58 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ Е НА ВТОРО МЯСТО ПО СПЕЧЕЛЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА ФАР ИСС    
Общество

Областите Добрич и Варна са на второ място в страната по спечелени проекти за 2005 г. по програма ФАР ИСС „Учене през целия живот и професионално образование и обучение” в страната.



Това съобщи областният управител на Добрич Иван Иванов. Той добави, че добрата работа на експертите и образователните институции са довели до одобрение на три проекта - на Професионалната гимназия по лека промишленост в Добрич, Професионалната гимназия по текстил и облекло в Тервел Тервел и Научно-техническия съюз в Добрич

Акцент в работата на областния управител през изтеклата година са били проекти за овладяване на безработицата и професионална квалификация на различни групи от хора. Към края на месец октомври т.г. нивото на безработицата за цялата страна е 11.81%, а отчетеното в нашата област е 13.63%. През октомври м.г. нивото на безработицата в областта ни е било 16.36 %.

Комисията по заетост, чийто председател е областният управител, успешно участва в реализирането на националните програми за заетост и квалификация и по-активното участие на работодателите в тях. Организирани бяха и информационни дни за проекти по Програма ФАР – Икономическо и социално сближаване, Социалноинвестиционния фонд, НП “От социални помощи към осигуряване на заетост”. На проведените 8 заседания през т.г. са разгледани въпроси за разпределяне по общини на квотата по Националната програма “Опазване на реколта 2004”. Областният управител предостави безвъзмездно 27 комплекта работно облекло за наетите работници по тази програма. Приет е списък на 10 професии, по които Бюрото по труда организира обучение на 201 безработни лица през 2004 г. без предварително осигурено работно място. През годината са изготвени и одобрени 7 проекта по НП “От социални помощи към осигуряване на заетост”.

Назначени бяха общо 57 безработни лица, от които 26 в град Добрич, а останалите в общините Балчик, Каварна, Ген. Тошево, Крушари и Тервел.

На последното заседание на Комисията по заетост са приети проекти на кандидат-работодатели по НП “От социални помощи към осигуряване на заетост” , които ще се реализират през 2005 г. От внесени общо 52 проекта се предвижда да бъдат разкрити 3 451 работни места за цялата област. Предстои окончателно одобряване на проектите от Агенцията по заетостта.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ Е НА ВТОРО МЯСТО ПО СПЕЧЕЛЕНИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА ФАР ИСС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди