изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:07 EET
ЗАБРАВЕТЕ ЗА АСАНСЬОРА ПРИ ПОЖАР    
Ред и сигурност

По време на коледните и новогодишните празници се увеличава рискът от възникване на пожари в домовете



В навечерието сме на едни от най-хубавите дни през годината - Коледа и Нова година. Празничната суета личи по елхите, украсените витрини, сергиите с гирлянди и лъскави топки, а и мнозина вече се озъртат за подаръците. Наред с прекрасните емоции обаче не трябва да забравяме, че по това време се увеличава опасността от възникване на пожари в домовете. Затова от Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност" отново отправят редица съвети и препоръки към жителите на Добричка област, за да може празниците да преминат безаварийно и настроението да не се помрачава от инциденти.

Елхата трябва да бъде поставена далеч от пердета и други горим материали. Добре е тя да не се отрупва с памук и много хартиени гирлянди и да не се оставя без наблюдение със запалени по нея свещи и бенгалски огньове. От пожарната напомнят също, че фойерверките са предназначени за използване на открито, като се внимава да не попаднат върху складирани на балкона горими вещи и хартии, горива и други запалителни течности. В никакъв случай не бива да се позволява на малки деца да си играят с кибрит, бенгалски огън или фойерверки. Разбира се, не само по празниците важи и съветът за внимателно боравене с готварски и отоплителни уреди.

Ако все пак в дома ви възникне пожар, помнете телефон 160 и се обадете веднага в пожарната. Затворете вратата на горящото помещение и веднага напуснете жилището. В никакъв случай не използвайте асансьора. Ако пътят ви за евакуация е блокиран, останете в стаята или в банята, като уплътните пролуките около вратата с мокри чаршафи, одеала, кърпи. Покажете се на прозореца, за да бъдете забелязан.

 


Сходни връзки

ЗАБРАВЕТЕ ЗА АСАНСЬОРА ПРИ ПОЖАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди