изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:00 EEST
ПРЕЦИЗЕН МУЗИКАНТ СЪС СОБСТВЕН ПОЧЕРК    
Култура

75-годишнината от рождението на диригента на Хора на учителките Райко Тонев бе отбелязана с концерт снощи



"В последните 36 години Райко Тонев доказа, че е прецизен музикант със свой почерк при изработването на песните" - това каза вчера диригентът Елвира Пастърмаджиева на концерта, който се състоя в залата на младежкия дом "Захари Стоянов". С него бе чествана 75-ата годишнина от рождението на Р. Тонев. Гости на събитието бяха зам.-кметът Иван Колев, доц. Христо Тонев, почетни граждани на Добрич, приятели на диригента и почитатели на хоровото изкуство.

Диригентът Райко Тонев два пъти е получавал орден "Кирил и Методий" II степен, носител е на отличията Сребърна и Златна лира, вписан е в почетната книга на община Добрич.

Репертоарът на Хорът на учителките включва повече от 250 хорови произведения от български и чуждестранни автори - от църковна до съвременна музика. Съставът е участвал в редица престижни конкурси и фестивали и е носител на много награди. Има втора награда на международния хоров конкурс във Варна, отличия от конкурси в Италия, Германия и Полша, турнета в Словакия, Португалия, Франция, Чехия, Македония.

 


Сходни връзки

ПРЕЦИЗЕН МУЗИКАНТ СЪС СОБСТВЕН ПОЧЕРК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди