изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:15 EEST
ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ОБЩИНА БАЛЧИК НА ЛОНДОНСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА    
Икономика

Боряна БОЖИДАРОВА&  Община Балчик участва на Лондонската туристическа борса през ноември. Тя бе презентирана със своите забележителности в две страници на специалното издание на списание "Туризъм и отдих".



ова съобщи директорът на дирекция "Икономическо развитие, стопанска и хуманитарна дейности, гражданска регистрация" Антон Минков. В списанието в английския му вариант са показани изгледи от Балчик, Двореца, яхтеното пристанище, Възрожденския комплекс "Св. Никола", Художествената галерия и Градския исторически музей. Предстои да се обсъди участието на Балчик на двете големи борси през пролетта - Московската и Берлинската. Участието на самостоятелен щанд започва от 20-30 000 евро, но най-вероятно Балчик ще бъде представен съвместно с  други общини и курорта Албена". Туроператори от Балчик споделиха, че ще участват напролет в изложения в Украйна, Русия, Германия.
По отношение на събраната туристическа такса за тази година, тя е с около 100 000 лв. по-малко от заложените параметри в началото на годината и с над 200 000 лв. от миналата. Към средата на ноември са внесени 651 000 лв. Това се дължи на спада на реализираните нощувки в Албена с около 180 000 спрямо м.г. Събраната туристическа такса от комплекса е спаднала с близо 30%. За град Балчик се отчита 35% увеличение, за село Кранево - 60%, а за вилните зони - близо 40% повече реализирани нощувки.
 


Сходни връзки

ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА ОБЩИНА БАЛЧИК НА ЛОНДОНСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди