изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:08 EET
Не получихме точна дата за подписа с ЕС    
Европейски съюзРъководителите от Европейския съюз (ЕС) одобриха подписването на присъединителния договор с България и Румъния през април следващата година и


приемането им като нови членки през 2007 г., ако двете страни продължат реформите. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на дипломат от ЕС. Люксембургското председателство на Европейския съюз, което започва от януари 2005 г. предвижда министерската среща да се проведе на 15 и 16 април. Това означава, че договорът за присъединяване по всяка вероятност ще се подпише тогава. Споменават се и датите 25 и 26 април.

Очаква се и Европейският парламент да даде съгласието си за подписването на договора по присъединяването на двете страни.
България подписва договора за присъединяване към ЕС на 16 април 2005 г., обяви шефа на парламента Огнян Герджиков на още на 18 ноември, като обяви, че има "източници извън правителството". Тогава никой министър не пожела да се ангажира с коментар, дори приеха изказването на Герджиков твърде скептично. На 13 декември, след среща на външните министри от ЕС стана ясно, че подписването на споразумението за присъединяване към ЕС на България и Румъния ще се осъществи най-късно в края на април или началото на май. Междувременно новоизбраният румънски президент Траян Бъсеску поиска предоговаряне на някои от вече затворените в преговорите с ЕС глави. Това е много рисковано и може да попречи на България, коментираха веднага от ЕС.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Не получихме точна дата за подписа с ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди