изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:55 EEST
Хиляди безценни монети в наш автобус, всеки си трае    
Ред и сигурностНикой от 27-те българи, пътуващи за Испания, не признал, че е собственик на монетите и историческите артефакти.



1484 монети и 980 артефакта от римско време с неоценима стойност, съобщава белградският вестник "Вечерни новости". Контрабандата е разкрита от сръбски митничари на границата с Република Хърватска, предаде Би Би Си.
Монетите и античните предмети били опаковани в 93 торбички били скрити в багажника и не са имали придружаваща документация, посочваща, че са собственост на колекционер или отиват на изложба. Според Традиша Йовович, шеф на отдела за борба с контрабандата, това е необикновена и безценна пратка. 27-те пътници са били проверени, но нито един не е признал, че предметите са негови и автобусът е продължил пътя си за Испания.
Сръбските митничари са фотокопирали паспортите им, които вече се проверяват чрез Интерпол, но все още не е издигнато обвинение срещу някой от пътниците. Бояна Обрешкович, съветник в Народния музей, обяснява, че властите разследват дали монетите са оригинални или са копия. Ако се установи, че 12-те златни монети са истински, началната цена на всяка от тях е 22 000 франка на търг в Швейцария, казват специалисти.
Според белградския в. "Блиц" първите оценки показват, че златните монети са копие на монети от I-IV в.н.е., а сребърните и бронзовите монети и историческите артефакти са истински. http://dnes.dir.bg/
 


Сходни връзки

Хиляди безценни монети в наш автобус, всеки си трае | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди