изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:35 EEST
Международен наркотрафикант бе задържан в Хасково при съвместна операция на НСБОП и македонските спецслужби    
Ред и сигурностСофия. След съвместна операция на НСБОП и македонските спецслужби вчера в Хасково е бил задържан международен наркотрафикант.

38-годишният македонски гражданин Зибери Н. е издирван от Интерпол за организиране на наркотрафик от Албания за Македония. Той се е занимавал с организацията на транспорта на дрогата от Албания през Македония за Турция. Информацията за заловения наркотрафикант представиха на съвместна пресконференция Иван Цветков – началник сектор “Наркотици” към НСБОП, и Станимир Флоров - началник сектор “Наркотици” в НСБОП, съобщи репортер на Агенция “Фокус".
Преди седмица на ГКПП "Чафазан", на границата между Албания и Македония, в специално изработен тайник в товарен автомобил е открита голяма пратка – 495 кг хашиш и 100 кг субстанция за производство на таблетки синтетичен наркотик. При операцията са задържани трима македонски и един хърватски гражданин. По време на разследването било установено, че задържаният е организатор на трафика и е отговарял дрогата да премине безпрепятствено през границите и да стигне до Турция.
След като Зибери Н. е усетил, че полицейските наркозвена са по следите му, той решил да се укрие в България. В резултат на бързата намеса и обмен на данни в реално време между полицейските служби на Македония и НСБОП местоположението и контактите на македонския гражданин са установени за броени дни и той своевременно е арестуван.
При арестуването на Зибери Н. у него не са били открити наркотици и наркотични вещества. Предстои македонецът да бъде екстрадиран в Македония, в момента задържаното лице се намира в ареста в град Хасково. Засега имената на останалите четирима задържани не се съобщават, защото се води разследване. По време на брифинга Иван Цветков подчерта, че хашишът не е традиционна дрога за нашите пазари.
Няма данни задържаният да е поддържал връзки със структури на организираната престъпност в България.
Междувременно стана ясно, че в Швеция и Турция са били задържани обявени за издирване от Интерпол лица за разпространение на дрога по подадена от България информация. Това е съобщил главният секретар на МВР ген.-лейтенант Бойко Борисов. Очакват се повече подробности по осъществяването на тази операция.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Международен наркотрафикант бе задържан в Хасково при съвместна операция на НСБОП и македонските спецслужби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди