изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:49 EEST
Йоркширски териер е победител в Парад на шампионите    
НовиниСофия. Първият Парад на шампионите на България се състоя вчера в Студентски град, зала Христо Ботев.

В него взеха участие най титулованите кучета на страната, носители на престижни награди от европейски и родни киноложки изложби, съобщиха организаторите. За радост на многобройната публика с много желание и настроение водещите български изложители изведоха на изложбения ринг свойте любимци. Парадът е организиран от приятели на кинологията, под егидата на Българска републиканска федерация по кинология ( БРФК ) и с помощта на множество спонсори парада успя да се превърне в истински коледен празник.
Празникът започна с парад на най малките участници - бъдещите шампиони. След тях в ринга застанаха младите шампиони на възраст до 24 месеца, а кулминацията на шоуто бе ревюто на елитните представители на породите. Кучетата бяха оценявани от съдийско жури в състав Николина Давидовска,
Андон Тодоров, Стефан Попов и Иван Димитров.
В паузата между отделните конкурси се проведе забележителен кучешки коледен карнавал. Английският булдог Гонзо бе футболист от ЦСКА, най-красивият американски кокер Айк - еленчето на Дядо Коледа, лабладорът Баркли - Зоро, а афганската хрътка Дорадо - щатски командос. Наградата за най-хубав костюм спечели Анастасия Цанева в ролята на Снежанка с йоркширски териери.
Наградата за най-успешен български изложител бе връчена на Росен Димитров от Български национален шелти клуб. Клубът работи на европейско равнище и с право се гордее с рекорд, достоен за "Гинес" - българското шелти за 27 дни е шампион на 5 държави, а само за изминалата година шелтито има 11 шампионски сертификата. Друг достоен за уважение рекорд на клуба е, че от 31 посещения на изложби кучетата на развъдника имат 31 шампионски титли.
Поздравление към всички участници и присъстващи произнесе и Камен Литов, председател на Българска републиканска федерация по кинология. В кратко резюме той определи 2004 година като една успешна година за българската кинология, година, която утвърди страната ни като една от водещите не само
в региона, но и като страна, чието име се произнася с уважение и в киноложките среди в Европа .
Дългоочаканият момент дойде и под бурните аплодисменти на публиката бяха определени шампиони на България за съответните породи. След тяхното награждаване започнаха конкурсите за определяне на Абсолютен шампион в класовете подрастващи и млади. При най малките приза грабна голдън ретривър Денис, едно прекрасно бебе, а при подрастващите достойното първо място бе за сибирското хъски Арти.
Минути за почивка, в които се състоя конкурса за най бързо изпиване на бира, спечелен от Пламен Митрев, гордия собственик на гейшата Буена, голямо японско куче, след което под аплодисментите на публиката гласа на диктора обяви кучетата, Топ 10 на България за 2004 година, от които бе определен победител в Парад на Шампионите - йоркширски териер. На второ място се класира Шарик, българско овчарско куче, със собственик Карамфила Велева, а на трето - американският кокер АЙк със собственик Елена Никитович.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Йоркширски териер е победител в Парад на шампионите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди