изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:27 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19 ДЕКЕМВРИ    
Новини

Задържаха фалшиви банкноти от по 50 лева.



Пловдив. Общо над сто пакетчета хероин  намериха и иззеха  вчера пловдивските полицаи.Нна няколко адреса в града  по различно време са претърсени и задържани петима младежи. Две момичета и младеж са задържани за 24 часа, след като служители от Шесто РПУ намерили у тях 55 пакетчета, съдържащи хероин. По-късно, на ул.”Гледка” автопатрул на районното управление е задържал 20-годишната Н.Р. от плевенското село Ясен, след като у  девойката са били открити две пакетчета със същия наркотик. Същия ден в 2.45 часа, при претърсване в къща на ул.”Чая” са иззети още 53 пакетчета и найлоново пликче с хероин. На място са задържани 20-годишната С.Й. и 17-годишен младеж, които  живеели там.

Благоевград. При среднощна операция  служители на РДВР – Благоевград задържаха вероятният автор на въоръжен грабеж, при който е отнет лек автомобил. Тревожният сигнал от С. К. от Разлог, е получен в РПУ вчера, около 21 часа. Мъжът съобщил, че преди минути, качил на “стоп” в колата си “Форд Фиеста” непознат младеж, който го заплашил с пистолет и му отнел колата недалече от града. По думите на потърпевшия, неизвестният нападател потеглил с черния форд с благоевградска регистрация в посока към областния град. Органите на реда незабавно предприели заградителни действия  за задържането му и не след дълго автомобилът е засечен на  главния път Е–79, на входа на Благоевград. След подадения от служителите сигнал, обаче шофьорът не се подчинил и с бясна скорост се насочил към града. Около полунощ в района на  “Зърнени храни” колата катастрофирала,  а водачът побягва в посока към село Рилци. След проведените оперативно–издирвателни действия, около 02.20 часа на днес “джигитът” е задържан в съседното село Бело поле. К. К. /на 25 г./ от София е приведен в ареста на РПУ – Благоевград за 24 часа. При извършения обиск у него е намерен  газов пистолет, калибър 9 мм, с патрон в цевта и пълен пълнител. Работата по случая продължават служители на РДВР – Благоевград.
Фалшиви банкноти в обращение засякоха служители на РПУ – Благоевград. Вчера, към 18.30 часа в районното управление е получен сигнал от служителка в  магазин “ Техномаркет Европа” в кв. “Струмско”. Тя съобщила, че неизвестен мъж платил купената стока с девет банкноти по 50 лева. При извършената проверка в близкия банков офис се оказало, че парите  са неистински. Служители от РДВР  установяват “купувача”, прокарал банкнотите в оборот – К. К. /на 26 г./ от областния град.. За случая са уведомени своевременно Районна прокуратура и следовател. Работата по случая продължава. Предния ден фалшива банкнота от 50 лева е засечена и в банков клон в Петрич. Проверка в РПУ-Петрич изяснява този случай.

ПТП.20-годишен младеж от пловдивското с. Ново Железаре е починал вчера при катастрофа с кола, управлявана от млад и неопитен водач. Инцидентът станал по-малко от час след полунощ вчера, на пътя между  селата Житница и ново Железаре, , когато  “Опел Вектра”,  управляван  с несъобразена скорост от 18-годишен шофьор, излязъл от пътното платно и се преобърнал встрани от пътя. При произшествието на място е загинал пътувалият на предната дясна седалка мъж на 20 години, а друг пътник, на същата възраст и от същото село, е настанен в болница без опасност за живота. Работата по случая продължава в РПУ- Хисаря.
Двама души са настанени в болница с опасност за живота, а трети е починал след пътна злополука вчера сутринта, около 7.20 часа на пътя Русе- Велико Търново. Единият ранен е шофьорът – 31-годишен мъж от с. Раданово, който изтървал управлението на колата /“Москвич” с търновска регистрация/ и се ударил в крайпътно дърво.  От удара на място е починал пътувалият на задната лява седалка 51-годишен мъж от с. Климентово, а негов съселянин на 54 години  е настанен в болница заедно с водач. РПУ- Велико Търново  продължава разследването на инцидента.
В ранните часове на 18 декември нощното шофиране взе и други две жертви. 44-годишен  жител на Девня почина от нараняванията си, получени при удар на колата, в която пътувал в крайпътен железен парапет в Аксаково. Катастрофиралата “Мазда” била управлявана от  39-годишен варненец, РПУ-Аксаково изяснява обстоятелствата около произшествието. Пак през нощта, около 3.30 часа вчера, при инцидент между видинските села Капитановци и Негованци “Пежо 405”, управлявано от 19–годишен младеж от Видин катастрофира в дясно от платното. При произшествието е ранено 18-годишно момче от града, което по-късно починало в болницата.
Мъж /27 г./ и жена /29 г./ загинаха тази сутрин при злополука на пътя Ботевград- с. Литаково. Двамата пътували  с лека кола “Рено 19/ - регистрация София-област/, когато около 8.30 часа автомобилът се ударил в крапътно дърво. От удара водачът е починал на място, а спътничката му-малко по-късно, вероятно на път за болницата.По случая е образувано следствено дело. РПУ- Ботевград ще изяснява причините на тежкия инцидент- съобщиха от РДВР-София .

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 19 ДЕКЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди