изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:16 EEST
Добричлии заминаха за участие в турнир в Ямбол    
СпортДва баскетболни турнира за деца по програмата "ОВЕРГАЗ баскет" ще се проведат в дните преди Коледа. Първото състезание е в дните 20-21 декември в зала "Диана" в Ямбол.

Два баскетболни турнира за деца по програмата "ОВЕРГАЗ баскет" ще се проведат в дните преди Коледа. Първото състезание е в дните 20-21 декември в зала "Диана" в Ямбол. Второто ще се проведе в залата на професионален баскетболен клуб ЦСКА в София, Борисовата градина, на 22 и 23 декември, сряда и четвъртък.
В баскет-мачовете в Ямбол ще участват 6 отбора на "ОВЕРГАЗ баскет" - от Бургас, Сливен, Добрич, Хасково, Русе и Ямбол. Малките баскетболисти, които ще се състезават за призовете на турнира, са на възраст до 12 години. Във втория ден на състезанието треньорите от "ОВЕРГАЗ баскет" ще се съберат на семинар, който ще ръководи известният баскет-специалист Георги Божков, треньор на женския национален отбор, който е спортно-технически директор на програмата. Ще бъдат анализирани методиките за работа с детски баскетболни отбори, за да се повиши квалификацията на треньорите в "ОВЕРГАЗ баскет". Специално за събитието като гост-лектор ще пристигне гръцкият експерт, работил по детски спортни програми в родната си страна, Вангелис Накос.
В софийския баскетболен турнир по програмата "ОВЕРГАЗ баскет" също ще се включат 6 отбора - ОВЕРГАЗ ЦСКА и ОВЕРГАЗ "Дружба" от София, както и от градовете Асеновград, Ловеч, Враца и Пазарджик. Състезателите отново са във възрастовата група до 12 години.
Правилата на турнирите не предвиждат да бъдат правени класации. Ще бъдат изиграни по 12 мача във всяка надпревара, на принципа "всеки срещу всеки".
"ОВЕРГАЗ баскет" поема изцяло издръжката на състезателите в турнирите. На всички отбори ще бъдат раздадени спортни екипи, грамоти, списания, торти и много други награди.
За малко повече от година дейност програмата "ОВЕРГАЗ баскет" вече има изградени 25 школи в цялата страна, в които активно тренират над 1 500 деца. ОВЕРГАЗ, като добър корпоративен гражданин, възприема грижата за развитието на българските деца, като част от своите социално отговорни мисии. Над 1 600 000 лева е инвестицията на най-голямата частна българска газова компания в школите за детски баскетбол. Децата от програмата "ОВЕРГАЗ баскет" досега проведоха 7 баскетболни турнира, 2 от които с международно участие.

 

 


Сходни връзки

Добричлии заминаха за участие в турнир в Ямбол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди