изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 09:43 EET
Светът се готви за Коледа    
ЛюбопитноНа Бъдни вечер Йосиф и Мария няма да прекарат нощта до яслите извън страноприемницата. Луксозен четиризвезден хотел във Виена ще приюти безплатно на Коледа първите пет двойки, които се казват Йосиф и Мария.

Хотелът няма да изисква нито те да са женени, нито детето им да се казва Исус. Пет дни преди святата нощ навсякъде по света текат приготовления за празника.

Най-необичайният коледен базар се намира в Южна Холандия. Щандовете са разположени в дълбоки подземни тунели и пещери, на десетина километра от град Маастрихт. Тук още преди две хиляди години е имало мини, където римляните са добивали мрамор. По време последните битки от Втората световна война мениджърът на базара Рене Римонс е бил дете и се е криел тук с родителите си. Базарът привлича годишно стотици хиляди туристи от съседна Германия и цяла Европа.

Китайският художник-занаятчия Лу Гуошън изработва портрети от тесто, а в навечерието на Коледа прави фигурки на белобрадия старец. За да привлича повече западни клиенти, в навечерието на празника той разообразява асортимента със стауетки на политически лидери като Джордж Буш и Тони Блеър. Добре се харчи и фигурката на китайската звезда в Националната баскетболна лига на Съединените щати Яо Мин. Тестените произведения на Лу струват 20 долара парчето и според думите му не се развалят 20 години.

http://www.btv.bg/

 


Сходни връзки

Светът се готви за Коледа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди