изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:02 EEST
БАБИ НАГИЗДИХА С ДРЕШКИ ДЕЦА-СИРАЦИ    
ОбществоС изплетени с много любов дрешки зарадваха децата от Дома за медико-социални грижи бабите от Дома за стари хора. В петък дарението бе връчено на представители на детския дом.

 Преди това чудните мънички блузки, елечета, терлички, чорапки, роклички и зайчета бяха подредени в изложба. Както НДТ писа, те бяха изплетени от жени в дома от немска прежда, получена като част от дарение от общината. "Решихме да оплетем по едно подаръче на децата и да ги зарадваме за Коледа, защото са нещастни" - сподели пред репортер на НДТ Станка Петрова. Бабите разказаха, че сами са измислили моделите и допълниха, че ако догодина има повече прежда, ще оплетат повече дрешки на децата. "Спомнихме си и ние как сме плели на нашите внучета", сподели Иванка Бойчева. От името на ръководството на дома и на децата сърдечна благодарност изказа старшата сестра на Дома за медико-социални грижи Кашева. "Благодарим ви, че сте се сетили за нас, с радост ще приемем дрешките и ще облечем с тях децата" - каза тя. И обеща, че ще направи снимки на малчуганите с изплетените от бабите подаръчета и ще им ги изпрати. В изготвения протокол за дарение бяха вписани имената на 15-те жени от дома, вложили любов в изплитането на дрешките за децата-сираци.

 


Сходни връзки

БАБИ НАГИЗДИХА С ДРЕШКИ ДЕЦА-СИРАЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди