изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:16 EEST
ДЕЦАТА ОТ АНСАМБЪЛ "ДОБРИЧ" - ПЪРВИ НА КОЛЕДНО НАДИГРАВАНЕ    
КултураДетският танцов ансамбъл "Добрич" към ансамбъл "Добротица" спечели първо място на 11-ото издание на националния конкурс "Коледно надиграване Варна 2004", съобщи за НДТ главният художествен ръководител Алескандър Александров.

 Той се проведе в събота и неделя в морската столица. Малките таланти от "Добрич" са се представили с два танца - "Да е яка гърбина, сурва" и "Детски настроения". "Тези малки деца от 2 и 3 клас направиха страхотно впечатление на жури и публика, те не вярваха, че толкова малки танцьори могат да правят такова изкуство", сподели А. Александров. Второ място при децата се спечелили танцьорите от ансамбъл "Калинка Вълчева" в Тервел с главен художествен ръководител Нели Динкова.
Ансамбъл "Добротица" се е представил на коледното надиграване във Варна с танците "От мегдана на сватба" и "Разходка по Дунава", първият е получил втора награда за авторство на обреден танц. Хореограф на четирите творби е А. Александров. Пред репортер на НДТ той изказа съмнение в обективността при тегленето на жребия, тъй като и децата, и възрастните танцьори са играли в първия ден от конкурса. "Тогава летвата е незнайно висока", коментира А. Александров.

 


Сходни връзки

ДЕЦАТА ОТ АНСАМБЪЛ "ДОБРИЧ" - ПЪРВИ НА КОЛЕДНО НАДИГРАВАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди