изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:54 EEST
Мария Гроздева е "Спортист №1 на България"    
Новини   София. Състезателката по спортна стрелба Мария Гроздева бе коронясана за “Спортист №1 на България” за 2004 година на бляскава церемония в балната зала “София Гранд” в хотел “Кемпински-Зографски”.

Носителката на златен и бронзов медал от олимпийските игри в Атина събра най-много точки в анкетата на “Нове АД Холдинг”, в която участваха 254 журналисти от 78 български медии. На второ място бе класиран гимнастикът Йордан Йовчев, спечелил сребро и бронз в гръцката столица, а на трето олимпийският шампион по вдигане на тежести Милен Добрев. Патронът на церемонията - президентът на Република България Георги Първанов, лично връчи на всички призьори уникални пластики на скулптора Милко Добрев. От челната десетка на събитието заради лични ангажименти не присъстваха Йордан Йовчев, Милен Добрев и Ивет Лалова. Водещ на церемонията бе трикратната световна шампионка по художествена гимнастика г-жа Мария Петрова, а гости на бала бяха над 400 ВИП гости, сред които министърът на младежта и спорта Васил Иванов, министри, депутати, бизнесмени, журналисти и известни бивши спортисти.
10-те най-добри спортисти на България за 2004 година:
1. МАРИЯ ГРОЗДЕВА (СПОРТНА СТРЕЛБА) 2417 ТОЧКИ
2. Йордан Йовчев (спортна гимнастика) 2118
3. Милен Добрев (вдигане на тежести) 2001
4. Ивет Лалова (лека атлетика) 1319
5. Антоанета Стефанова (шахмат) 1230
6. Албена Денкова и Максим Ставийски (фигурно пързаляне) 910
7. Борис Георгиев (бокс) 651
8. Георги Георгиев (джудо) 498
9. Величко Чолаков (вдигане на тежести) 477
10. Иво Янакиев (гребане) 422

Мария Гроздева: "Благодаря на всички, които уцелиха с мен десетката

София. Мария Гроздева бе много развълнувана след обявяването й за “Спортист №1 на България” за 2004 година. “Благодаря ви за голямата чест. Искам да благодаря специално на г-н Васил Божков за прекрасното тържество, което за нас спортистите е голямо събитие. “За мен тази победа е най-трудната, като имам предвид конкуренцията на олимпийски, световни шампиони и медалисти. Велико е, че успях да се преборя с всички тях и да стигна дотук. Благодаря на всички, които уцелиха с мен десетката. Благодаря и на Валери Григоров, който освен треньор №1 е и съпруг №1", заяви Мария Гроздева при връчването на наградата “Спортист 1” на България.
"Искам да благодаря на Мария, защото без нея нямаше да съм тук", сподели от своя страна Валери Григоров. - Трябва да благодаря и на г-н Божков за подкрепата, на Министерството на младежта и спорта. Тази награда ме прави още по-задължен да изпълнявам своите задължения както трябва."
Снимка: Нетинфо

http://www.focus-sport.net/

 


Сходни връзки

Мария Гроздева е "Спортист №1 на България" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди