изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:43 EET
БАЛЧИК СЪБРА В БЮДЖЕТА ОТ ПРОДАЖБА НА ЗЕМЯ 2 140 000 ЛВ.    
НовиниВтора актуализация на сборния бюджет на община Балчик утвърди общинският съвет заради преизпълнението на данъчните приходи и получените средства от преизпълнението на държавните приходи.

 Очакваната рамка в края на годината на бюджета е близо 10 млн. и 600 хил. лв. и е с около 12% по-висока от първоначалната. Собствените приходи са близо 6 млн. и 400 хил. лв. , а от тях 5 млн. и 100 хил. лв. са неданъчните. Най-висок и рекорден е процентът на постъпленията от продажбата на земя – 2 140 000 лв.

В разходната част най-висок е делът за образованието – 30% от бюджета, за държавните служби  - 25%.  16% са за капиталови разходи, а 6.5% са средствата за спортна, културна, религиозна дейност и издръжката на клубовете. Общинският съвет утвърди правото на работещите към 30 ноември т.г. в дейностите държавна и общинска отговорност да получат допълнително по една работна заплата. Бе прието и да се отпуснат по 100 лв. за първото новородено на 2005 година, за трима столетници в общината, за най-добрите полицаи от управленията в Албена и Балчик, както и още 1000 лв. допълнително за тържественото посрещане на новогодишните празници.

Местните депутати гласуваха още да се закупи триетажното общежитие, собственост на “Автомобилни превози” АД, където са настанени крайнонуждаещи се семейства. Одобрено бе и да се продължи финансовата издръжка на Пожарната в Албена и през следващата година.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

БАЛЧИК СЪБРА В БЮДЖЕТА ОТ ПРОДАЖБА НА ЗЕМЯ 2 140 000 ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди