изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:59 EEST
В Украйна започна прегласуването на втория тур от изборите за президент    
По светаВ Украйна започна прегласуването на втория тур от изборите за президент на станата – пост, за който се надпреварват опозиционният лидер Виктор Юшченко и премиерът Виктор Янукович.

Изборните бюра отвориха в осем сутринта и вотът трябва да приключи в осем вечерта. Призовани са да гласуват 37 милиона 610 хиляди избиратели, за които са приготвени 38 милиона 300 хиляди бюлетини в 32 118 изборни участъци.

Заради изборите, Украйна стана обект на международен мирен десант. Над 12 хиляди са наблюдателите на вота от цял свят, включително и от България. Около 40 наши дипломати, депутати, журналисти, представители на неправителствени организации ще наблюдават процеса на гласуване в различни градове. Бившият премиер Филип Димитров например е в Одеса, където е и най-компактната българска общност в Украйна - около 150 хиляди души.

Очаква се ЦИК да излезе с първите предварителни резултати около 23 часа тази вечер. Досега всички сондажи дават преднина на Виктор Юшченко. Той призова своите привърженици в Киев да останат на Площада на независимостта до официалното обявяване на победата му. "Събитията в Украйна завършат фактическият разпад на Съветския съюз, заяви председателят на Върховната Рада на Украйна Влодимир Лютвин.

 


Сходни връзки

В Украйна започна прегласуването на втория тур от изборите за президент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди