изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 13:42 EEST
ИСК ЗА 1 ЛЕВ СРЕЩУ ПАСИ ЩЕ ЗАВЕДЕ МАЙКАТА НА СВИЛЕН КИРОВ    
НовиниМайката на загиналия в Кербала преди година офицерски кандидат Свилен Киров от Добрич Мира Михайлова замисля да заведе дело срещу министъра на външните работи Соломон Паси за въвличане на България във война.

 Искът ще е за 1 лев, сподели Михайлова пред журналисти. Според нея, Паси е подвел Народното събрание и го е поставил на колене да гласува изпращането на български контингент в Ирак.

Това е второто дело, което ще заведе майката на загиналия рейнджър. Първото е срещу държавата и Министерството на отбраната. То е насрочено за 7 март догодина в Софийски градски съд. Михайлова съобщи, че адвокатът й Райчин Пръмов ще гради защитата си основно върху снимков материал. От фотосите ставало ясно, че базата в Кебрала, където бе българският контингент, е неукрепена. Това щяло да бъде подкрепено в съдебната зала и от показанията на свидетели, които се пазят в тайна. Предявеният иск на М. Михайлова срещу държавата и Министерството на отбраната е на стойност 300 000 лева.

Вчера на гроба на Свилен Киров бе извършен помен по повод една година от смъртта му. Присъстваха 25 негови бивши колеги от Пета Шипченска механизирана бригада в Казанлък начело с бригаден командир Венцислав Младенов. Поменът не бе уважен от нито един представител на местната власт на Добрич или политик.

 


Сходни връзки

ИСК ЗА 1 ЛЕВ СРЕЩУ ПАСИ ЩЕ ЗАВЕДЕ МАЙКАТА НА СВИЛЕН КИРОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди