изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:15 EEST
Репортерът ни Ирина Цонева с последни новини от тайландския остров Пукет    
Новини

Катастрофалното бедствие порази Азия в разгара на сезона, когато в района е пълно с чуждестранни туристи. Сред най-пострадалите места е тайландският курортен остров Пукет. За щастие няма пострадали българи сред пътниците на чартърния полет от София, който вчера е кацнал там. Това съобщава репортерът на "По света и у нас" Ирина Цонева, която стнана свидетел на трагедията.



По официални данни жертвите тук в Тайланд и най-вече на най-пострадалия остров Пукет се изчисляват на 430 души. Ранените са повече от 5000 и за съжаление все още няма информация за броя на рибарите, които са били във водата и до този момент се водят изчезнали, както и многото гмуркачи, които в този момент са били в морето. Повечето от местните хора са на плажа и гледат с ужас опустошенията. Един човек ми каза, че буквално за 5 секунди във водата е отплувал трудът му за последните 20 години – той е собственик на 3 ресторанта и малко хотелче.

Хората тук са наистина изключително изплашени. Повечето туристи се опитват панически да напуснат острова или да се преместят от източната му страна, която остана незасегната от цунамито. Всички българи, с които аз лично се видях и разговарях, са добре. За щастие българският чартър кацна вчера след като вълната заля острова и на този етап нямам информация за пострадали българи. Срещнах се един много, много пострадал възрастен австрийски турист, който е бил изцяло залят от вълната на първия етаж на хотела си. Вълната с такава сила придошла в стаята, че буквално го е изхвърлила от първия етаж заедно с гардероба му и той беше наистина много тежко ранен.

Продължават навсякъде да хвърчат линейки и хеликоптери, болниците са пълни с ранени туристи. Общо взето днес малко по малко ситуацията започва да се успокоява. Възстановени са телефонните връзки, електричеството и водоснабдяването. Повечето туристи, особено тези, които не са били на хотели и на брега на морето, са в по-добро настроение. Струва ми се, че въпреки апелите на тайландското правителство да напуснат острова, да се евакуират от него, не виждам някакъв особен ужас и желание да не посрещнат Нова година тук и да не завършат планираната си почивка.

http://news.bnt.bg

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Репортерът ни Ирина Цонева с последни новини от тайландския остров Пукет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди