изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:37 EEST
Екоавтобус се движи с олио в Мексико    
ЛюбопитноЗеленчуците са полезни не само за хората. В Латинска Америка откриха, че те действат добре и на транспортните средства

В Мексико пътува екологичен автобус, движен от растително олио.

Зелено екологично гориво - това вече не е мечта. Мексикански и американски еколози обикалят пазарите, магазините и ресторантите на Мекскико сити, за да заредят един стар училищен автобус с растително олио, останало от готвене.

"В ресторанта потръгна добре. Имаше достатъчно олио за готвене, така че имаше останало излишно. Ние просто го прецеждаме, за да премахнем останките от храната. След това пълним резервоара на автобуса и имаме много по-чисто гориво, в сравнение с останалите", обясни Зак Зайдман, еколог.

Този път рейсът пътува с масло от авокадо. Целта на кампанията е да се събуди общественото съзнание в Централна Америка за екопродуктите. Сега еколозите ще прекарат няколко дни в търсене на още гориво, за да осъществят пътуване до Гватемала, Салвадор, Хондурас, Никарагуа и Коста Рика.
http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Екоавтобус се движи с олио в Мексико | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди