изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:30 EET
България спря чартърите до Азия. 1 пострадал, 187 на косъм    
НовиниЕдин българин е леко ранен в Тайланд. Отменя се чартърния полет на 29 декември на българския авиопревозвач “Ер Виа” от София до Коломбо,


Шри Ланка, с кацане в Дубай. Авиокомпания "Ер Виа” съобщи, че поради форсмажорни обстоятелства полетът се отменя. Гражданите, планирали този полет, могат да получат допълнителна информация от авиокомпанията или от туроператорите “Алматур” и “Астрал холидейс”
Иван Недялков е потърсил медицинска помощ на остров Пукет, заяви Мария Донска, завеждащ отдел “Информация и връзки с обществеността” към МВнР, цитирана от "Фокус". Недялков е изписан от болницата в Пукет, като причината за постъпването му там е била хипертонична криза.
На острова, който е сред най-силно пострадалите в Тайланд, в момента на трагедията е имало над 250-270 български туристи. Приливна вълна е разрушила хотела на българска група от 187 души, докато са кацали на летището на тайландския остров Пукет, затова сред тях няма пострадали. Министерството на външните работи официално препоръча гражданите да се въздържат от пътуване в засегнатите райони.
МВнР съобщи, че всички, които имат близки в бедстващите райони могат да получат информация на два телефона в МВнР  - 948 22 18 и 948 24 04.
Броят на жертвите от приливните вълни в Южна и Югоизточна Азия , причинени от силното земетресение до Суматра, със сигурност ще надхвърли 25 000 души. Деветте пострадали страни от района на бедствието постоянно съобщават нови данни за жертвите и щетите. Хиляди са ранени или още се издирват.
Междувременно американският геоложки изследователски институт (USGS) ревизира данните си за земетресението на индонезийския остров Суматра и обяви, че е било със сила 9 по скалата на Рихтер. По първоначална информация силата на труса е била 8,5. По-късно вчера USGS ревизира данните си и обяви, че е било със сила 8,9 по скалата на Рихтер.
Силният трус е регистриран в 00,58 часа местно време (3 часа – българско време) на 26 декември и е усетен най-силно в Ачех и Медан, Индонезия. Силното земтресение предизвиква високи вълни Цунами, които залияха крайбрежието на Шри Ланка, Суматра и Тайланд. Цунами достига до Бангладеш, Индия, Малайзия, Мианмар, Сингапур. 16 земетресения бяха регистрирани в първите 12 часа на 26 декември в района на Индийския океан. Два часа след първия трус след това последваха още няколко в района на остров Суматра, Андаманските и Никобарските острови край Индия. dir.bg
 


Сходни връзки

България спря чартърите до Азия. 1 пострадал, 187 на косъм | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди