изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:12 EEST
Поразии и невероятности преди края на 2004    
Любопитно  Клонинги, откраднати мостове и нечувани късмети... Какво още ни чака до края на тази година?

Невероятната сума от 2,4 млрд. долара спечели от лотарията испанското селце Сорт. На местния диалект името му означава "късмет". Рекордният джакпот донесли 195-те билета, продадени в селото. Преди да се тегли тиражът, хора от цяла Испания опитали късмета си в Сорт.
Войник от чешката армия не си купил билет от испанската лотари, а решил да осигури коледни подаръци за близките си като продаде два танка Т-34, съобщи чешкият телевизионен канал Прима. Той откраднал двата танка, които били бракувани, и ги предал за метални отпадъци заедно с 1,5 км железопътни релси и около 10 тона танкови брони.
Ден преди Коледа американското правителство пък нареди на представителите за сигурността на летищата да избягват да опипват жените по гърдите докато ги проверяват. 45 000 американци от 24 декември трябва да държат ръцете си далеч от "гръдния  периметър", корема и задните части, освен ако електронния детектор не сигнализира за укрит експлозив в тези места, основно между гърдите. Много жени се оплакаха от начина по който служителите по летищата ги проверяват. Американските власти наредиха на служителите за сигурността да подсилят особено проверките на жени след като стана ясно, че двата самолета, които се разбиха в Русия са били взривени от жени-камикадзе.
Властите в Южния остров на Нова Зеландия съобщиха, че ненадейно по-голямата част от 30-метров мост, монтиран с хеликоптер, е изчезнала. Най-вероятно огромните секции от алуминиевото съоръжение в природния резерват югозападно от град Дънидин, Нова Зеландия, са откраднати, за да бъдат продадени за вторични суровини. От министерството на околната среда призоваха крадците да върнат плячката. Полицията съобщи, че откраднатите елементи струват около 28 хиляди щатски долара.
Дама от Тексас купи за скромната сума от 50 000 дол. котето, клонирано от ДНК на нейния домашен любимец, починал миналата година, съобщи американската фирма "Дженетик Сейвингс енд Клоун". Фирмата информира, че има поръчки за още пет клонирани котки и се надява от следващата година да започне да клонира и кучета.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Поразии и невероятности преди края на 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди