изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:37 EEST
ПОРЪЧКОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ИА "ФОКУС"    
Новини

Вчера в Добрич бе огласено поръчково изследване на Информационна агенция "Фокус" - осъден на 18 години затвор престъпник градял доброто име на Добричка област. За добруджанци пък по-известни са депутати, отколкото гениалният певец на Добруджа Йордан Йовков.

И първи отзиви в интернет пространството!



Единственото вярно нещо на изследването е, че няма представителен характер, защото е "направено" едва сред 800 души в Добричка област. Според изследнването, съденият за особено големи злоупотреби и осъден на 18 години затвор Светослав Тодоров - бивш изпълнителен директор на "Добруджански протеин" АД, е на 14 място сред хората, които са популяризирали доброто име на гр. Добрич. Неизлизащият вестник "Демокрация" също е посочен като предпочитан вестник, заедно с неполучаващия се в Добричка област "Марица" от гр. Пловдив.  С принос за намаляване на безработицата е посочен д-р Марков, който няма нищо общо с решаването на този проблем. В политически план ДПС бие общите електорални нагласи на СДС и ДСБ /взети заедно/. Естествено, НДСВ и НДСВ-личностите водят всички класаци. Никой в Добрич не познава личността Ясен Петров. А той също е сред водещите, въпреки че анкетьорите твърдят, че не са задавани имена. Най-вероятно става въпрос за лидера на БСП, популярен от години като Ясен Пенчев.
Убеден съм, че платените пари от ИА "Фокус" този път преднамерено са дадени за манипулиране на общестевното мнение и това ще се види на предстоящите парламентани избори. Фактът, че журналистическата гилдия вече коментира, че "Фокус" започва да нарежда листата на НДСВ в Добричка област е напълно достатъчен, тъй като колегите, харесвани или не, имат достатъчно широк спектър на наблюдения и на познаване на реалните факти. Както е и смешен фактът, че добруджанци са едва ли не аборигени и почти не ползват Интернет. И за да бъдем достоверни, че кажем, че анкетираните са посочили най-четения вестник в Добричка област и вестника с най-голям абонамент се чете от 7 от всички 800 анкетирани. Само на 27 т.м. в Интернет-страницата на НДТ бяха влезли 963 посетители от 63 държави, които са прочели или видели 4679 публикации и са участвали в анкетите на изданието.
На добър час на лъжливия и манипулиращ Национален център за изучаването на общественото мнение, който на заглавната си страница се гордее с емблемата на Народното събрание, което хората отдавна недолюбват и на което се смеят как приема законите с празни столове. Всъщност истината е една: Какъвто е работодателят, такъв е и изпълнителят!
Прословутото чукче би казало от поредния виц: Ще поживеем, ще видим!
Така то отвърна преди много години на главата на социализма Леонид Илич Брежнев, когато в доклада си хвалеше стабилността и любовта между страните от развития социализъм, както и могъществото и сплотеността на Варшавнския договор. Поживяхме и видяхме. Както и много други знаменателни изследвания на НЦИОМ. За да успокоим анкетьорите, поръчалите изследването и платилите резултатите от него, ще кажем, че вестник "Нова добруджанска трибуна" излиза в 10 броя и се купува от един човек, на той не го чете, а си увива в него сиренето.
Димитър ДУКОВ

Б.Р.: Още днес манипулираното изследване се върна като бумеранг в столичен вестник:

*** То бива сервилност на социолозите ама чак пък толкоз. Изобщо тези от НДСВ плащат яко на Мира Янова и нейните колеги. Сигурно ако направят проучване тези същите социолози в Карлово ще изкарат, че Нина Радева е по популярна от Левски. Аможе би въпросните социолози се надява, че целия народ е изкуфял...

*** Тия нормални ли са? Аз съм от Добрич и зная мнението на голяма част(без да съм правил такова "независимо социологическо" проучване) от добричлии... От утре откривам подписка за събиране на средства с цел изграждане на 30-40 метров паметник на "гордостта" на златна Добруджа. Пункт за събиране на средствата в ромската махала.

*** Не злобейте щото нищо чудно в Добрич кандидат европейците да са забравили кой Йордан Йовков!!!

*** Четете внимателно,приятели - проучването е поръчано и съответно заплатено от информационната агенцийка "Фокус".

*** Това е наистина кощунствена манипулация и гадна подигравка с хората от Добрич,представени като духовно убоги личности... Такава безнаказана наглост може да се шири единствено в България! Хей народ поробен,що си тъй заспал?...

 

 

 


Сходни връзки

ПОРЪЧКОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА ИА "ФОКУС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди