изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:06 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 28 ДЕКЕМВРИ    
Ред и сигурностЗаловиха и конфискуваха над 100 000 увеселителни пиратки

Стара Загора. Полицейски екипи на РПУ- Казанлък и сектор “Охранителна полиция” при РДВР – Стара Загора извършиха съвместни проверки в складова база “Търговия на едро” в Казанлък. Обект на внимание бе спазването на законовите изисквания, регламентиращи реда и условията за извършване на търговска дейност с увеселителни пиротехнически изделия. При проверката бе установена продажба на 4 000 пиратки от склад, стопанисван от ЕТ “Ванго Димитров”, в който са   съхранявани още 86 380 различни видове пиротехнически изделия, без съответното разрешение. 13 043 увеселителни пиротехнически изделия са открити в склад, стопанисван от фирма “Кил-Комерс” – Казанлък, която също не притежава разрешение за осъществяване на такава дейност. Пиротехническите изделия за иззети. Работата по двата случая продължава.


София. Столичната полиция проведе масирани операции срещу джебчии по време на коледните дни. Вчера са заловени пет непълнолетни момичета, опитали се да оберат разсеяни столичани в центъра на града. 9-годишната Д.Х. успяла да се промъкне във фоайето на хотел “Шератон” и задигнала чанта с пари, документи и мобилен телефон на чужденец. Друг полицейски екип залови на бул. “Сливница” известната на полицията Е.Д./7 г./ от Червен бряг, в момент когато измъквала портмонето от чантата на 80-годишна жена. 6-годишната М.А. , също позната на инспекторите от Детска педагогическа стая, е заловена на площад “Славейков”, след като откраднала портфейла на друга жена. Изяснено е, че два часа по- рано в магазин на ул. “Граф Игнатиев” тя измъкнала незабелязано мобилния телефон от чантата на друга разсеяна столичанка. Криминалистите съветват столичани да пазят портмонетата си, когато пазаруват в магазините или пътуват в градския транспорт и да не оставят палтата и чантите си без надзор в заведенията.
Криминалисти от СДВР откриха купе от катастрофирал “Мерцедес” с изрязан номер на рамата при проверка в сервиз за авточасти втора употреба в кв. “Горубляне”. В хода на разследването е установено, че 22-годишният Г.П. е направил промяната, за да използва същия номер за крадена кола от същата марка и модел. Така автомобилът “двойник” би могъл да мине за редовен при проверка на идентификационните признаци, един от които е номерът на рамата. По случая е образувано дознание, на уличения е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лева.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 28 ДЕКЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди