изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:13 EEST
Симеон прати на умрял писмо    
НовиниСимеон Сакскобургготски е изпратил поздравителна картичка по случай коледните и новогодишните празници, адресирана до починал преди близо 10 години мъж от Благоевград.


Преди празниците премиерът реши да изпрати 100 000 коледни картички на избрани от телефонния указател имена.
    Костадинка, вдовицата на Вангел Атанасов Югов, се прибирала от гробище в неделя, когато синът й Владимир разпечатал злополучния пощенски плик. Рисунката на картичката била на единайсетокласничка от Пловдив с увреден слух, а пожеланието, подписано лично от Сакскобургготски гласяло: "Нека всички да работим за доброто бъдеще на Родината! Единни и уверени в собствените сили, ще постигнем много! Желая на Вас и близките Ви здраве и успехи през 2005 г.!"
    Като видяла поздравлението до мъжа си, възрастната жена се разплакала. Разбирам, че стават грешки, но десет години след смъртта на съпруга ми да получа това е, меко казано, некоректно, коментира вдовицата пред "Новинар". "Можеха да го адресират до мен, сина ми или внучката. Недопустимо е държавна институция като Министерския съвет да направи подобна грешка", допълни разстроената жена.
    След като разбрал за гафа, Николай Мавродиев, областен координатор на НДСВ за Благоевград, посетил вдовицата и поднесъл извинения за случилото се. Мавродиев обясни вчера, че адресите на стоте хиляди български граждани, на които премиерът изпраща коледни картички с личния си подпис, са избрани съвсем произволно. Искахме да направим празника по-весел, но за съжаление го развалихме, призна координаторът. Той обеща да посети още веднъж жената, за да види как се чувства.
    Говорителят на кабинета Димитър Цонев и директорът на правителствената пресслужбата Цветелина Узунова не бяха открити за коментар.
http://www.novinar.org/
 


Сходни връзки

Симеон прати на умрял писмо | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди