изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:39 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 29 ДЕКЕМВРИ    
Ред и сигурност“Интерпол” екстрадира от страната ни за Кралство Швеция турския гражданин Мурат Билал Ерзин /51/

НЦБ “Интерпол” – Вчера в изпълнение на постановление на ВКП, служители на националното бюро “Интерпол” екстрадираха от страната ни за Кралство Швеция турския гражданин Мурат Билал Ерзин, /51 г./. Той е търсен за данъчни престъпления в особено големи размери. Ерзин е подаден за международно издирване от шведските колеги на 23 септември 2004 г.. В края на октомври турският гражданин е засечен на ГКПП-Капитан Андреево на влизане в страната ни и след задържането му е последвало искане за неговото екстрадиране.
Ловеч. Проверка за съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол е проведена на територията на града. В склад на магазин служители на “Икономическа полиция” и данъчни открили 3900 пластмасови бутилки, пълни с различен твърд алкохол – ракия, водка, уиски и др. Установено е, че нелегалните спиртни напитки били успешно пласирани в околните села. Работата по случая продължава.
РДВР-София. Криминалисти на РПУ-Сливница работят по разкриването на двама нагли грабители. Късно снощи те нахлули в дома на възрастни хора в с. Гурмазово, завързали  ги с телефонен кабел, отмъкнали им 3200 лв. и избягали. Към 1.20 ч. жената успяла да се развърже и сигнализирала в ПУ-Божурище. На местопроизшествието незабавно била изпратена дежурната следствено-оперативна група. По случая е образувано дознание.
Две бързи полицейски производства са образувани вчера в РПУ-Самоков . През нощта  на 28 декември непознат мъж успял да отключи и да влезе в хотелската стая на английски туристи. Докато чужденците спели, той набързо грабнал два пръстена от бяло злато и ръчен часовник "Касио", но за зла участ мъжът се събудил от шума и погнал крадеца. Във фоайето на хотела 22-годишният Л.М. бил пресрещнат и от охраняващи полицаи. Оказало се, че той е стар познайник на органите на реда, срещу него има образувани  висящи дела.  Уличеният е задържан  за 72 часа в РПУ-Самоков. Материалите по случая са внесени в Районната прокуратура за вземане на постоянна мярка.
В следобедните часове на вчерашния ден охранител на текстилна фабрика в Самоков сигнализирал в полицията, че в двора са проникнали трима непознати. Те задигнали три метални контейнера, всеки от които по над 100 кг. и успели да ги прехвърлят през висока 3,5 метра  бетонна ограда. Пристигналите за минути полицаи, обаче спрели трудовия ентусиазъм на триото.   Б.Г. /21 г./, П.П /20 г./ и И.К. /25 г./  са задържани в полицейското управление с полицейска мярка за 24 часа. 
София. 97 пиратски компактдиска с музика са иззети вчера от икономически полицаи от СДВР. При проверката, извършена по сергиите на пл. “Славейков” станало ясно, че върху кутиите с цветни обложки липсват данни за носителите на правата за разпространение, както и холограмните защитни стикери. Срещу 24-годишният продавач е заведена преписка.
Непълнолетен телефонен терорист е разкрит от служители на СДВР и Шесто РПУ. На 15 декември към 10 часа по телефона анонимен глас сигнализирал за поставено взривно устройство в сградата на 157-ма гимназия в кв. “Павлово”. След двуседмично разследване криминалистите заловили 17-годишния младеж, След като му снели  обяснения в РПУ-то, той е предаден на родителите му. Изпратена е преписка до Районна прокуратура с мнение за образуване на предварително производство. СДВР напомня на родителите, че невинната на пръв поглед шега е престъпление по чл. 326 от НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до две години.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 29 ДЕКЕМВРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди