изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 17:21 EEST
ТЪПА ЗЛОБА НА СТРАХЛИВИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА    
Общество Само тъп непрофесионалист, определящ се като журналист, може да излее злобата си в едно писание в днешния брой на "Добруджанска трибуна". При това да определя себе си и някакво съмнително обкръжение като журналистическа гилдия.

Във вчерашния брой на в. "Новинар" е публикувана информация под заглавие "Антония Първанова по-лична и от Йордан Йовков", подзаглавието е "Ценителката на перлите и мажоретките имала най-голям принос за Добрич". Като автор е посочена нашата колежка Мариела Бончева, човек, който нито обича да се конфронтира, нито се е конфронтирал с когото и да е от професионалните журналисти в град Добрич. Обект на информацията бе едно крайно непрофесионално и манипулиращо общественото мнение социологическо изследване на НЦИОМ. При това дори не и представително, тъй като няма нужния брой анкетирани хора. Кратката информация бе изпратена във вестник "Новинар". Там някой редактор или по-високостоящ в изданието човек си е позволил да "редактира" изпратената информация. Излял е всъвъзможна помия върху депутатката Антония Първанова, навярно в интерес на изданието или определена политическа сила, която го финансира - това си е работа на "Новинар". Същият редактор е сгрешил рождените места и на Йордан Йовков, и на Дора Габе. Допуснати са и други своеволия. В сайта на "Новинар" http://www.novinar.org/main.php?act=news&act1=mnenia&mater=MTQ5MDsw читатели веднага реагираха, някои грубо и цинично, в повечето случаи справедливо. Така непрофесионалното изследване и тъпата непрофесионална намеса на велики столични журналисти доведе до опетняване на родния ни край.

За съжаление, тъпи добрички писачи - вместо да проверят какви са фактите, към които трябва да прибавя и вчерашното извинение към Мариела Бончева от страна на Жана Николова - зам.-главен редактор на "Новинар", използваха собствения си вестник "Добруджанска трибуна" да залеят с помия колежката ни, без да се подпишат под простотията, за която някои подозират участие и на една пияндурница, падаща по официални срещи, напукала се с водка. Така или иначе, този материал би трябвало да има благословията на управителя на вестника Ангел Атанасов и на главния редактор Красимира Димитрова, които би трябвало да се извинят на Мариела Бончева, ако държат на имената си на професионалисти. В днешен ден няма нищо по-лесно от това да плюш срещу колегите си, без да се подписваш. Същото можем да правим и ние от вестник "Нова добруджанска трибуна", които можем да кажем и много нелицеприятни истини. Колегиално е не само да се усмихваме един друг по коктейли, а да държим на журналистическата гилдия, но на тази, която е съставена от професианалисти, които застават с името си зад всяка критична публикация.
Съжалявам този, който е написал тези помиярски редове във вестник "Добруджанска трибуна" точно между Коледа и Нова година. Това може да бъде само един обиден на себе си нещастен човек.

Димитър Дуков

 


Сходни връзки

ТЪПА ЗЛОБА НА СТРАХЛИВИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди