изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:16 EEST
Опасения от нови вълни цунами в Югоизточна Азия    
НовиниИндийското правителство предупреди днес за вероятност от ново цунами, което може да удари вече засегнатите райони.

Полицията заяви, че вторични трусове на островите Адаман и Никобар в близост до епицентъра на земетресението, което предизвика унищожителните вълни цунами в неделя, биха могли да предизвикат големи приливни вълни. Населението от крайбрежните райони е евакуирано.

Смята се, че броят на жертвите от бедствието в Югоизточна Азия е над 80 000 души. Потвърдените жертви в най-пострадалата страна – Индонезия, са 45 268 души. Пет милиона души са били принудени да напуснат домовете си следствие на мощните вълни цунами, които опустошиха крайбрежието на Индийския океан. Това са данни на Световната здравна организация. Най-засегнатите страни са Индонезия, Шри Ланка и Индия.

Шри Ланка призова днес международната общност да й предостави финансова помощ, за да се справи с последиците от природната катастрофа. Имаме нужда повече от материална и финансова помощ, отколкото от чуждестранен персонал, заявиха от външното министерство. Властите уточняват, че най-голяма нужда има от препарати за пречистване на водата, лекарства, хранителни продукти, палатки и одеяла. По последни данни загиналите в Шри Ланка са 22 493 души. Близо 5 000 души се смятат за изчезнали.

Военни кораби и самолети започнаха днес да доставят хуманитарна помощ за индонезийския остров Суматра. 30% от територията на северозападното крайбрежие на острова са опустошени. Според УНИЦЕФ, загиналите само в Индонезия може да се окажат 80 000.

Швеция обяви 1 януари за ден на траур в памет на шведите, убити от цунами в Югоизточна Азия. До този момент е потвърдена смъртта на шестима шведи. Неизвестна остава съдбата на 1 600. Вчера и министърът на външните работи на Германия Йошка Фишер призова своите сънародници да се откажат от новогодишните фойерверки и да дарят парите за помощ за пострадалите. Засега е потвърдено за 26 загинали германски туристи.

http://news.bnt.bg/

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Опасения от нови вълни цунами в Югоизточна Азия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди