изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:04 EEST
Мъж от Поморие строи втори кораб в двора на къщата си    
ЛюбопитноЗа втори пореден път мъж от Поморие строи в двора на къщата си кораб. Той е направил първия плавателен съд преди десетина години. От тогава до сега събира дървен материал, за да построи и втори, по-голям кораб.

По професия Атанас Масларов е готвач. Винаги обаче е бил емоционално свързан с морето:
"От малък съм в морето, отдавна имам лодка и преди доста години реших да направя едно корабче. Не може всеки да стане моряк. Да прави такова нещо, трябва да го имаш в себе си, за да започнеш да го правиш."

И започва. Кръщава го "Св. Георги". От двора на къщата му до морето го транспортират с кран. През лятото предлага разходка на туристите с корабчето, а през зимния сезон го използва за риболов. През тази зима обаче помориецът не може да ходи за риба, тъй като отново строи кораб в къщата си.


"10 години събирах материал, сега правя друго", споделя Атанас Масларов.

За сега е готово само скелето на бъдещия кораб, който ще тежи над 40 тона. Плавателният съд е с дължина 20 метра и е широк 8. Палубата му ще бъде 160 кв. м и ще може да побере до 80 туристи за разходка в поморийския залив. Атанас Масларов все още не е измислил име на новия кораб. Категоричен е обаче, че каквито и да са метеорологичните условия до 20 юни догодина плавателният съд трябва да бъде пуснат на вода. Този път, поради по-големите си размери, най-вероятно корабът ще бъде транспортиран до морето с хеликоптер, обясни помориецът.

http://www.btv.bg

 


Сходни връзки

Мъж от Поморие строи втори кораб в двора на къщата си | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди