изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:59 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 31 ДЕКЕМВРИ 2004    
НовиниДНСП. До 6 февруари 2005 г. служителите на “Пътна полиция”-КАТ няма да санкционират водачите на МПС, които шофират без винетни стикери по пътната мрежа, информират от ДНСП.

Кърджали. Сигнал за грабеж бил подаден в дежурната част в ранните часове на 27 декември. Първоначалните данни сочели, че четирима неизвестни, маскирани и въоръжени, нахлули в дома на 47-годишен жител на с. Яворово и го нападнали с бухалки. След побоя го завързали за кухненския стол, набързо задигнали голяма сума пари и изчезнали. Светкавичните оперативни действия довели криминалистите до следите на извършителите: пловдивчаните К.Н. /33 г./, Г.А. /34 г./, М.Х. /32 г./ и  И.Н. /29 г./ от Кричим. Материалите по случая са изпратени в районната прокуратура с мнение за образуване на предварително производство. Работата по случая продължава.
София. Малолетен грабител е задържан от служители на Девето РПУ. В ранните часове вчера 16-годишният младеж “атакувал” новостроящ се блок в кв. “Люлин” и задигнал оттам кабели и телескопични опори. След разговор с него и снети обяснения, той е предаден на родителите си. В същото РПУ са доведени познайниците на органите на реда А.Ж. /26 г./ и 16-годишният му помощник. На този етап е установено, че преди седмица двамата, след като демонтирали  алуминиевата дограма на прозорец на аптека в “Люлин” , успели да задигнат 140 лв. от оборота, а преди два месеца по същия начин “атакували” квартално кафене и набързо измъкнали оттам телевизор, музикална уредба и 65 лева. Материалите по случая са предадени на СРП с мнение за образуване на предварително производство. Пет алуминиеви радиатора и водопроводни части били откраднати от общежитие в кв. “Обеля”. Граждани подали сигнал за престъплението преди два дни.  След бързи действия на криминалистите белезниците щракнали на ръцете на старите им познайници И.Я. /25 г./ и И.М. /23 г./. по случая е заведена преписка, срещу двамата е взета мярка за неотклонение “Подписка”.
На 25 ноември столичанин се оплакал в Шесто РПУ, че същия ден към 17.40 часа бил нападнат от двама непознати. По думите му, те го пресрещнали зад автогарата на “Овча купел” и след като го заплашили с нож, му задигнали мобилния телефон, златен пръстен и ланец. Криминалисти започнали работа по случая и скоро установили, че Г.Я. инсцинирал кражбата. Той заложил “откраднатото” в оказионна къща на бул. “Цар Борис”, за което е получил и съответните договори за залог. Вчера той е извикан в полицейското управление за снемане на обяснение. 

ДНСП. До 6 февруари 2005 г. служителите на “Пътна полиция”-КАТ няма да санкционират водачите на МПС, които шофират без винетни стикери по пътната мрежа, информират от ДНСП. Този гратисен период е определен от Изпълнителна агенция “Пътища” заради необходимото технологично време за разработване на дистрибуторска мрежа в страната за въвеждане на винетната система. От 1 януари обаче пътните полицаи ще напомнят на шофьорите за необходимостта от закупуването на винетките. Ще бъде засилен контролът и по носенето и притежаването на задължителните документи при управление на МПС, като особено внимание ще се обръща на сключената застраховка “Гражданска отговорност”.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 31 ДЕКЕМВРИ 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди