изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:51 EET
Нов трус в Индия. Светът продължава да доставя помощи за бедстващите райони    
НовиниНов земен трус с магнитуд 5,9 разтърси рано тази сутрин индийските Никобарски острови, предаде Асошиейтед прес.

Това е поредният вторичен трус след голямото земетресение от преди седмица с магнитуд 9 по Рихтер, което удари Индонезия и предизвика гигантски вълни цунами. По последни данни броят на жертвите в югоизточна Азия надминава 125 000 души, предава Франс прес. Помощта, която светът обеща да даде за преодоляване на небивалото бедствие, вече надхвърли 2 милиарда долара.

Доставката на помощи за тежко пострадалата индонезийска провинция Ачех е една от най-големите операции на американските военни в района от времето на Виетнамската война, отбелязва Асошиейтед прес. Отчаяните бездомни индонезийски селяни се тълпят около хеликоптерите с помощи, предава кореспондент на агенцията от борда на самолетоносача “Ейбрахам Линкълн”, който пусна котва край бреговете на Ачех.

12 хеликоптера “Сийхок” сноват между него и остров Суматра, за да доставят помощите – главно храна и предмети от първа необходимост. Хората изникваха от всички посоки, изпълзяваха сякаш изпод кацналите машини, чукаха по пилотската кабина, искаха да влязат вътре, разказва един от пилотите. Всъщност тълпата решаваше как да бъде разпределена храната. Имаше толкова много протегнати ръце, че май нито един от пакетите дори не докосна земята, добавя друг американски войник.

С хеликоптерите, извършвали вчера полети при силен вятър, дъжд и ниска облачност, в Ачех пристигнаха и американски медицински екипи и специалисти, които ще преценят на място какви са щетите от бедствието. Вълните цунами са унищожили почти всичко на три километра навътре в сушата.

http://news.bnt.bg/

 


Сходни връзки

Нов трус в Индия. Светът продължава да доставя помощи за бедстващите райони | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди