изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:22 EEST
БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ СЪБРА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦАТА ОТ ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ В КАВАРНА    
НовиниБлаготворителен търг на детски творби в помощ на учениците от ПУИ "Любен Каравелов" се проведе в рамките на последното заседание за 2004 г. на Общински съвет - Каварна,

което се състоя на 28.12.2004 г., съобщи пресаташето на крайморската община Мария Сотирова. Инициативата бе на каварненското младежко сдружение "Позиция" и ръководството на училището. В благотворителния търг имаха възможност да участват всички жители и гости на града. Идеята бе събраните средства да бъдат предоставени на възпитаниците на училището, които произхождат от социално слаби семейства. Всяка ваканция пред техните учители стои проблемът с намиране на пари за връщане на децата по домовете им. Въпреки помощта на общината, за тази коледна ваканция не достигаха около 200 лв.
Търгът бе воден от началника на отдел "Общинска собственост" към община Каварна Деян Дечков и комисия в състав: кметът Цонко Цонев и юрист-консултът на общината Галя Иванова, към които доста активно и за изненада на всички се е включил и звездата от известно предаване от синия екран Дейвид Славчев, който бе гост на крайморския град.
На търга са били разиграни 12 творби фъкана бродерия, дело на деца от ПУИ "Любен Каравелов" в Каварна. В наддаването са се включили кметът на Общината Цонко Цонев, общинските съветници, граждани. Наддаванията и продажните цени многократно надвишиха очакванията, като достигнаха до 90 лева за произведение. Научавайки от каварненски вестник за инициативата, дарител се е включил още от предния ден - 27.12.2004 г., със сума от 160 лв. В крайна сметка, в резултат на търга са били събрани 615 лв., които са били предоставени на възпитаници на училището, които произхождат от социално слаби семейства.
 


Сходни връзки

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ СЪБРА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦАТА ОТ ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди