изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:45 EEST
ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ПОМОГНА НА ХОРАТА В ЗАТРУДНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ    
Общество

По коледните и новогодишните празници община Генерал Тошево е осигурила пакети с хранителни продукти за 340 души от 17 населени места в района. Това е станало възможно благодарение на спечелен проект пред фонд “Социално подпомагане” при Министерството на труда и социалната политика на стойност 10 200 лева, съобщи за НДТ зам.-кметът Георги Георгиев.



Пакети - всеки на стойност 30 лева, са получили хора с увреждания, възрастни и безработни от общината. Това са възрастни хора над 65 години, които живеят сами и имат доходи под 100 лева, семейства на възрастни хора с тежки заболявания, лица с увреждания и безработни, които не са били обект на месечно подпомагане през миналата година. В пакетите са били включени олио, брашно, захар, фасул, леща, ориз, консерви. Те са разнесени с транспорт, осигурен от общината. Партньори по проекта са били дирекция “Социално подпомагане” в Генерал Тошево и “Инициатива за общинско и регионално развитие”.

В навечерието на празниците дарение е направила и фирма “АРИС - ИМПОРТ - ЕКСПОРТ” ООД с управител Георгиес Папатеодору, каза още Г. Георгиев. С партньорството на общината са определени десет души в неизгодно социално положение от различни етноси. Сред тях е имало, например, семейство от село Малина с 6 деца, в което бащата е парализиран. То получило хранителни продукти за 50 лева и 100 лева парична помощ. Останалите девет души получили по 50 лева и хранителни продукти. Фирмата е подпомогнала и десет от най-бедните ветерани от Втората световна война - с по два кубика дърва за огрев.

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО ПОМОГНА НА ХОРАТА В ЗАТРУДНЕНО ПОЛОЖЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди