изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 3 ЯНУАРИ 2005    
Ред и сигурностУбиха 75-годишна жена

Русе. 75-годишна жена е намерена мъртва в дома си в кв. "Дружба-2". Сигнал в полицията е подаден вчера  към 17 ч.. Дежурна следствено-оперативна група е изпратена на място. При първоначалния оглед са установени следи от насилие по тялото. По цялото жилище били разхвърлени вещи, а малко по-късно станало ясно, че от дома липсва портативен телевизор “Самсунг”. Предстои аутопсия на тялото за установяване на причината за смъртта. По случая е образувано следствено дело по описа на ОСС – Русе.


София. Дежурни екипи от всички районни полицейски управления в столицата помагаха на граждани, станали жертви на кражби и грабежи по време на новогодишните празници. Днес, 2 часа след полунощ, автопатрул на Трето РПУ се отзовал на сигнал за побой на автобусна спирка в кв. “Красна поляна”. На място е задържан криминално проявеният Б.Д. /25 г./, който нападнал 56-годишен мъж и откраднал парите му. На пострадалия е оказана медицинска помощ, а  извършителят е задържан с полицейска заповед за 24 часа. На 30 декември по обяд 20-годишно момиче сигнализирало в Четвърто РПУ, че в района на НДК му е открадната чантата с голяма сума пари и документи. След светкавичната реакция на полицията е задържана 17-годишната С.И. и след дадените от нея обяснения, е предадена на родителите си.
Подкуп от 200 лева отказали служители на КАТ при Седмо РПУ. Това станало в първия ден на новата година. Към 7 часа пред “ Клуб-33” в ж.к. “Студентски град”, те спрели за проверка л.а. “Ауди”, който съмнително криволичел по пътя. Оказало се, че 22-годишният шофьор подкарал колата след като добре си подпийнал. Пътните полицаи му съставили акт. За да предотврати наказанието, спътникът му И.С. /23 г./, известен на органите на реда, им предложил 200 лева, които по негови думи “му били излишни”. Полицаите не взели парите и отвели “спасителя” в районното управление, където на И.С. се наложило да даде писмени обяснения. Случаят е предаден на дежурен следовател за образуване на наказателно производство за даване на подкуп на длъжностно лице.


Благоевград. Министърът на вътрешните работи проф. Г. Петканов ще открие нов полицейски участък в гр. Белица. Тържествената церемония ще се състои на 4 януари от 10 часа. Днес служителите на  регионалната дирекция ще получат компютри, дарение от фирма “ Безконтактни мултиплексорни вериги ” ЕООД – София.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ОТ 3 ЯНУАРИ 2005 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди