изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:02 EEST
Красимир Мирев за изключването на някои общини от програмата “От социални помощи към заетост”    
НовиниНационалното сдружение на общините ще обяви днес позицията си по повод изключването на някои общини от програмата “От социални помощи към заетост”.

В сутрешния блок на БНТ председателят на Сдружението Красимир Мирев каза, че общините не са получили никаква информация защо бройките по програмата са драстично съкратени.

“Става въпрос, наистина за една драстично намаление на бройките, участващи в тази програма. Говорим за живи хора. В някои градове тя е сведена до нула. Бих могъл по памет да цитирам такива драстични случаи: например в Русе, от хиляда души заявени и утвърдени, отговорът е нула. Във Видин – от 1400, отговорът е 400. И всъщност сега, ние на 31 декември и днес, вместо да подновим договорите на тези хора, сме принудени да ги освободим от работа”, допълни още Красимир Мирев.

По същата тема в предаването правителственият говорител Димитър Цонев коментира, че въпросите за съкращаването на програмата трябва да се изяснят със социалното министерство: “По отношение на разпределението на тези пари и по отношение на техния обем, естествено е все пак, въпросите да бъдат към Министерството на труда и социалната политика, не конкретно към мен, тъй като аз не разполагам с данни в момента. Но си мисля, че всички тези неща ще бъдат решени по съответния ред и не виждам голямо основание хората да бъдат притеснени”.

http://news.bnt.bg

setScrollFoot()
 


Сходни връзки

Красимир Мирев за изключването на някои общини от програмата “От социални помощи към заетост” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди