изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:55 EET
Иван Славков ще бъде изключен от МОК през юли, според Жак Рох    
Спорт  Берлин. Президентът на МОК Жак Рох е заявил пред германския вестник Süddeutsche Zeitung, че председателят на БОК и член на комитета Иван Славков ще бъде изключен на сесията на организацията в Сингапур през юли.


В интервю, публикувано в новогодишния брой на изданието, президентът на МОК на въпрос дали в организацията има проблеми с корупцията, Жак Рох заявява, че откакто е избран са имали няколко такива проблема, с които организацията се справя, споменавайки за случая с Боб Хасан, който е вече изключен от организацията. На въпрос по повод случая с Иван Славков, Жак Рох е заявил “ние искаме да изключим Славков и това ще се реши окончателно на сесията на организацията в Сингапур през 2005 г., за което не съм щастлив”.
В края на ноември Комисията по етика на МОК препоръча изключването на Славков за това, че се е съгласил да получи пари в замяна на гласа си за кандидатурата на Лондон за Олимпиада 2012, припомня българската редакция на Би Би Си. Славков беше заснет да дава съгласие за това във филма на Би Би Си "Да купиш игрите". Прокуратурата в България започна дело срещу Би Би Си по повод филма.
Журналистът Андрю Дженингс, който разследва корупцията в олимпийското движение изказа мнение още след излъчването на филма, че Славков ще бъде изключен от МОК и препоръча на българските власти да започнат съдебен процес срещу него, а не срещу Би Би Си.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Иван Славков ще бъде изключен от МОК през юли, според Жак Рох | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди