изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:09 EEST
8-9 ПРОЦЕНТА РЪСТ НА РАЖДАЕМОСТТА ОТЧИТАТ В МБАЛ    
ОбществоС около 8-9 процента се е увеличил броят на родените през миналата година бебета в сравнение с предходната, съобщи за НДТ началникът на Родилно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Трифон Йорданов.

В отделението през 2004 г. са регистрирани 1347 раждания, те са с 80 повече в сравнение с 2003 г. Според д-р Йорданов, запазва се броят на новородените недоносени деца, като цифрите за добричката болница са близки до средните за страната. По-ниска от предходната година е детската смъртност при новородените.
С премахването на районирането на здравните заведения от началото на 2004 г. всяка жена сама избира в коя болница в страната да роди, припомни началникът на отделението. Според него, лекари от доболничната помощ в Добрич съзнателно насочвали бременни във Варна и други големи градове, което било, меко казано, некоректно. "Насочват ги и за гинекологични операции, които с не по-малък успех се извършват и в добричката болница. Дори за лапароскопии имаме по-добре подготвени специалисти и повече опит, благодарение на швейцарските ни партньори" - допълни д-р Йорданов.

 


Сходни връзки

8-9 ПРОЦЕНТА РЪСТ НА РАЖДАЕМОСТТА ОТЧИТАТ В МБАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди